PSG bekrefter: Henter Neymar for 2 milliarder kroner

Overgangssagaen er over.

Neymar er på vei til Paris Saint-Germain. Her feirer han Champions League-troféet i 2015.
  • Nicholas Bergh
    Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Neymars advokater møtte torsdag opp på Barcelonas klubbkontorer og betalt utkjøpsklausulen på 222 millioner euro (rundt 2,1 milliarder kroner) etter at La Liga nektet å ta imot pengene.

Det bekrefter Barcelona i en pressemelding torsdag kveld.

Noen timer senere bekreftet også Paris Saint-Germain signeringen av den brasilianske landslagsspilleren.

Dermed er brasilianeren tidenes dyreste fotballspiller.

La Liga var maktesløse

Overgangssagaen rundt Neymar tok en ny vending da den spanske ligaen tidligere torsdag avslo å motta utkjøpssummen på 222 millioner euro som står i hans kontrakt. Imidlertid var det lite La Liga kunne gjøre for å stoppe overgangen, ettersom reglene også tillater at summen betales direkte til selgende klubb. Det er dette Neymars advokater gjorde.

Det er ikke oppgitt noen grunn til at ligaen nektet å ta imot betalingen, men trolig har det sammenheng med en vurdering av at Paris Saint-Germain ved å betale summen på om lag 2,1 milliarder kroner bryter mot UEFAs regler for økonomisk fair play (FFP), innført for å hindre at fotballklubber bruker mer penger enn de tjener.

– Vi kan bekrefte at spillerens representanter møtte opp på vårt kontor for å betale utkjøpssummen, og at dette ble avvist, sa en talsperson for La Liga til nyhetsbyrået AFP.

Spillet rundt Neymar får TV 2-ekspert til å reagere sterkt. Her forklarer vi hvordan PSG har snodd seg unna regelverket:

Les også

Simen Stamsø Møller om Neymar-overgangen: – Det er en gjørmete affære

Konflikt mellom ligaene

La Liga-president Javier Tebas sa tirsdag til avisen AS at han mener overgangen strider både mot FFP og EU-regler. Dette fikk representanter fra fransk Ligue 1 til å rase, og de brukte sterke ordelag for å si sin mening om Neymar-nekten.

Utkjøpsklausulene i spanske kontrakter skiller seg fra fotballspilleres kontrakter i andre land. I Spania er det formelt spilleren som kjøper seg selv fri, og summen betales til ligaen som deretter overfører den til klubben som har spilleren under kontrakt. Ligaen kan imidlertid ikke stoppe spilleren fra å betale pengene til klubben selv.

Barcelona kjøpte Neymar fra Santos for 83,5 millioner euro i 2013. I hans kontrakt er skrevet en utkjøpsklausul på 222 millioner euro. Ved å utløse den gjør PSG ham til verdens dyreste fotballspiller. Summen er over dobbelt så høy som den gamle rekorden.

(©NTB)

Publisert:
  1. Barcelona

Mest lest akkurat nå

  1. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

  2. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

  3. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

  4. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

  5. Staten kan ikke betale for alt

  6. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant