I over 10 år reiste «ulykkesfuglen» Morten på bortekamper «sørpå» uten å se laget sitt vinne. I sitt 24. forsøk lyktes han

Supporterleder Morten Killingberg var ekstra glad for 4–2-seieren i helga.

KLEM: Morten Killingberg fikk for første gang se TIL vinne sørpå etter 23 kamper uten hell. Her gir han en klem til moren Britt Monica Killingberg etter kampslutt.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

2. runde, årets første bortekamp 2007.

Blant de 20.323 tilskuerne på Lerkendal var Morten Killingberg på sin første TIL-bortekamp. Han fikk se laget i sitt hjerte ta ledelsen etter kun 24 minutter ved Patrice Bernier. Samme mann la på til 1–2 på straffe etter 33 minutter og håpet om tre poeng så unektelig lys ut da Ole Martin Årst la på til 1–3 etter 41 minutter, men minuttet senere utlignet RBK til 2–3. I 2. omgang ble det 3–3 og tre minutter på overtid stanget tidligere TIL-spiller Tore Reginiussen 4–3.

Lite skulle Forza Tromsø-lederen vite at han skulle gå hele 11 år og 23 kamper før han endelig skulle se laget sitt vinne «sørpå».

– Den første bortekampen husker jeg veldig godt. Det var i 2007 da vi ledet 3–1 på Lerkendal og tapte 4–3 på overtid, utrolig surt, sier Morten Killingberg.

Første seieren på bortebane for Killingberg kom i 2016, 9 år etter Lerkendal-kampen i 3–0-seieren borte mot erkerivalen Bodø/Glimt. Han var også til stedet på 1–0-seieren borte mot samme lag 16. mai i år.

– Ser man bort fra de to Bodø-kampene, og de telles jo så klart, så var det litt spesielt med denne, for det er første seieren min «sørpå». Jeg har stort sett reist hvert år fra alt mellom 1 til 5 kamper hvert år og det har vært bra mange kamper på Ullevaal, Lerkendal og Åråsen, så det var en veldig deilig følelse, sier Killingberg.

Jublet med Mikael

Foruten om «Slaget om Nord-Norge» skulle det i løpet av 11 år ikke lyktes før i 24. forsøk for Killingberg å se TIL vinne på bortebane. Før 4–2-seieren på Marienlyst i helgen så Killingbergs «sørpå»-turné slik ut (0–5–18), altså stusselige fem poeng fordelt over så mange år.

– Det er jo disse øyeblikkene man har lyst til å oppleve, så det er kjipt når de taper, men da var det ekstra deilig med denne kampen, en viktig o fortjent seier.

TIL-spiller Mikael Norø Ingebrigtsen kom bort og jublet med Killingberg og ga han en god klem etter sin scoring.

– Det er flott at spillerne viser følelser. Det er enkelte man har bedre kontakt med og Mikael er en av de. Mikael og Simen Wangberg er blant de spillerne som ofte stiller opp for Forza, sier supporterlederen.

– Vi er 12. mann

Killingberg trekker også fram Gjermund Åsen som en av spillerne som gir mye tilbake.

– Når spillerne jubler med fansen, så er det noe ekstra. Man føler seg virkelig som den 12. mann og det gjør det enklere å dra på flere kamper, uansett om vi taper eller vinner, sier Killingberg, som likevel mener han må ha vært ekstremt uheldig.

– Jeg er sikker på at om du ser på bortestatistikken så har TIL en mye bedre statistikk enn meg. Vi har ofte tatt tre poeng på tøffe arenaer når jeg ikke har reist, så jeg har nok vært uheldig, sier Killingberg.

Publisert:
 1. Mikael Norø Ingebrigtsen
 2. Gjermund Åsen
 3. Tore Reginiussen
 4. 16. mai

Mest lest akkurat nå

 1. Vaksineforsker: – Må regne med å bli smittet flere ganger med ulike virusvarianter

 2. Bil kom over i motsatt kjørefelt og traff et tre

 3. Demonstrerte mot høye strømpriser: Krever makspris på 50 øre

 4. Oilers økte ligaledelsen med seier mot Sparta

 5. Omsider får denne mannen en gate oppkalt etter seg

 6. Dilara (16): – Det var ikke tydelig at jeg skulle bli en av de unge som havnet utenfor