Sykkel-EM: Hoelgaard markerte seg – fjerde strake gull for Italia

Markus Hoelgaard var lenge med på å prege søndagens landeveisritt i sykkel-EM, men måtte slippe teten to mil fra mål. Det ble hjemmeseier til Sonny Colbrelli.

Markus Hoelgaard markerte seg på søndagens fellesstart i sykkel-EM. Her er han etter en etappeseier i Arctic Race of Norway fra 2019.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Colbrelli sikret Italias fjerde EM-tittel på rad. Han var råsterk på det brosteinslagte oppløpet i Trento og spurtslo belgieren Remco Evenepoel. Bronsen gikk til Benoît Cosnefroy fra Frankrike.

Hoelgaard tråkket inn til 7.-plassen. Ålgård-syklisten gikk i brudd med fire andre ryttere da det gjensto 68 kilometer. Tour de France-mester Tadej Pogacar var blant dem som ble med rogalendingen.

Senere sluttet ytterligere fem mann seg til gruppen, men det hele sprakk opp da Evenepoel støtet med overkant av to mil igjen. Colbrelli og Cosnefroy var de eneste som greide å holde tritt. Rykket kom i langbakken på tampen av den nest siste runden.

Hoelgaard kom i mål i gruppe med Pogacar. De var 1.44 minutter bak vinnertiden. Odd Christian Eiking ble den andre nordmannen som fullførte EM-rittet. Askøyværingen trillet inn på 23.-plass over ni minutter bak teten.

Søndagens fellesstart var 179,2 kilometer lang. Den var av det kuperte og tøffe slaget, og det ble tidlig klart at Alexander Kristoff ikke hadde dagen. Han brøt etter hvert løpet. Det samme gjorde Sven Erik Bystrøm, Andreas Leknessund og Kristian Aasvold.

For hver runde ble hovedfeltet avskallet, og med 60 kilometer igjen var det sprengt i mange grupper.

Kristoff ble europamester i 2017.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Flere europeiske land melder om omikronsmitte

  2. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

  3. Ryfylke har fått sin første vingård

  4. Kunngjorde at han legger opp - nå vurderer Bryne-profilen å gjøre helomvending

  5. Wirak varslet snø over Vinterland, og det fikk han

  6. Halve livet sto Jærens egen diva på scenen, så kom hun knapt ut av sengen