Karsten Warholm før VM-starten: – Jeg har aldri hatt et slikt problem

Karsten Warholm (26) er klar på at VM i USA blir hans vanskeligste utfordring i karrieren. Han er fortsatt ikke 100 prosent klar på at han kan stille.

Karsten Warholm sammen med Amalie Iuel under NM i Kristiansand i 2021.
Publisert: Publisert:

Det kommer fram i et intervju med La Gazzetta dello Sport.

– Jeg er ikke 100 prosent sikker. På trening har jeg ennå ikke presset meg til det maksimale. Jeg må gjøre det for å vite hvordan kroppen vil reagere. Hvis jeg ikke har noen problemer, skal jeg være på plass og være mer aggressiv enn noen gang, sier OL- og verdensmesteren.

– Det er en utfordrende tid: Jeg har aldri hatt et slikt problem. Det er et alvorlig tilbakeslag, men det blir bedre dag etter dag. Jeg er nesten klar, sier Warholm til den italienske sportsavisen.

På spørsmål om konkurransen fra Rai Benjamin og Alison dos Santos, svarer Ulsteinviks store sønn:

– Jeg har den vanskeligste utfordringen i min karriere. Jeg har stor respekt for dem. Dos Santos’ fremgang overrasker meg ikke.

Tenker ikke verdensrekord

Warholm svarer et klart «ja» på om det er «nok» om han vinner VM-gull.

Verdensrekordholderen er imidlertid klar på at man «ikke alltid» må tenke på 45,94, den historiske tiden han vant OL-gull med under Tokyo-OL i fjor.

I OL i Tokyo for ett år siden slo han også verdensrekorden og ble den første i verden under 46 sekunder på 400 meter hekk. I La Gazzetta dello Sport blir tiden sammenlignet med Bob Beamons legendariske 8,90 meter i lengden i Mexico-OL – 55 centimeter lengre enn den gamle rekorden.

Trent i basseng

Han forteller om hvordan han har jobbet siden han fikk skaden i Marokko den 5. juni. Om hvordan han, takket være Pumas internasjonale toppsjef Bjørn Gulden, fikk ni dager i München med den kjente legen Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, om hvordan han har trent i basseng og jobbet med sin trener Leif Olav Alnes og fysioterapeuten Håvard Moksnes.

– Jeg tror han løper VM og jeg tror Karsten vinner VM, har Bjørn Gulden uttalt til VG.

Den norske OL-helten mener at formen i VM uansett ikke vil være ideell etter fem ukers «pause», men sier at fruktene av innsatsen han la ned i forkant av VM-sesongen ikke er bortkastet.

Publisert: