Christiansen suveren - vant sin første fellesstart: – Er så glad

For første gang i karrieren traff Vetle Sjåstad Christiansen (29) på alt på en fellesstart. Dermed tok han også sin første verdenscupseier på distansen.

TRAFF PÅ ALT: Vetle Sjåstad Christiansen tok karrierens tredje verdenscupseier i dag. Her jubler han på pallen sammen med Quentin Fillon Maillet (t.v.) og Sivert Bakken (t.h.).
Publisert: Publisert:

20 ganger har 29-åringen forsøkt å vinne en fellesstart. I 21. forsøk lyktes han. Når han først traff på alle 20 skuddene for første gang, var det bare Quentin Fillon Maillet som var i nærheten i verdenscupen i Otepää i dag.

Ledelsen ut fra siste skyting var på 7,4 sekunder til franskmannen. Fillon Maillet spiste sekund på sekund og 500 meter før mål var det 2,9 sekunder. I mål var avstanden økt 5,9 sekunder etter at franskmannen ga opp seierskampen.

– Det var en perfekt dag, jeg er så glad. Været, sporet, det utrolige publikummet og jeg som traff på 20 av 20. Du drømmer å skyte 20 treff én gang i sesongen, nå har jeg gjort det to ganger på én uke, sier Vetle Sjåstad Christiansen.

29-åringen er faktisk feilfri på sine tre siste verdenscupløp, jaktstarten i Kontiolahti, sprinten i Otepää og nå dagens fellesstart.

Sjåstad Christiansen og Antonin Guigonnat var de eneste i feltet med 20 treff.

– Deilig

Sivert Bakken gikk inn til 3. plass, hans beste plassering i verdenscupen. 23-åringen hadde en 4. plass som bestenotering fra Kontiolahti i forrige uke.

– Jeg har jo tenkt litt på det at jeg har hatt lyst på denne pallplassen, derfor var det deilig å få den nå, sier Bakken til NRK.

Filip Fjeld Andersen tok en 7. plass. Sturla Holm Lægreid ødela mye av sitt løp allerede på første skyting da han fikk to runder. Han gikk inn til en 10. plass med tre runder totalt. Tarjei Bø nøyde seg med én bom på standplass, men var ikke i nærheten i sporet etter sykdommen og endte på en 13. plass.

Quentin Fillon Maillet - som hadde tre seirer på rad før dagens fellesstart - vinner også verdenscupen sammenlagt med sin 2. plass i dag.

Publisert: