Det europeiske håndballforbundet vraker to E-cuper og lager én ny

Og Norge kan få to kvinnelag i den gjeveste europeiske cupen.

Larviks Thea Mørk i kamp mot HC Vardars Andrea Covic under kvartfinalen i europacupen i håndball i Skopje i vår.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

IHF kjører på med store forandringer av håndballreglene, mens EHF nøyer seg med å forandre E-cupene. Det er den tidligere cupvinnercupen og EHF-cupen som nå slås sammen og blir Europa-ligaen. Samtidig åpnes det for at ikke-kvalifiserte klubber kan søke om å få rykke opp i Champions League ettersom seks kvalifiserte har trukket seg.

— Skal jeg være ærlig har vi ikke noe i Champions League å gjøre, men gjør vi det bra i kvaliken kan vi få bra seeding resten av høsten, sier Glassverkets nye hovedtrener Geir Oustorp. Han regner med at kommende sesong kommer til å bety spill i Europa-ligaen.

Glassverket er det eneste norske laget som har søkt om å spille Champions League. Larvik er kvalifisert.

LES OGSÅ:

Les også

Norge vil ha håndball-VM for damer i 2023

Seks lag trekker seg

Nasjonale mestere får anledning til å spille Champions League eller kvalifisering. Disse seks har imidlertid takket nei: Banik Most, Tsjekkia, Madeira, Portugal, Zagorje, Slovenia, Izvor Bukavicka Arandjelovac, Serbia, Eagles, Sveits og Galytchanka Lviv, Ukraina.

Det har gjort at følgende fem har søkt om opprykk: Leipzig, Tyskland, Glassverket, Norge, Rostov Don, Russland, Krim Mercator, Slovenia og Iuventa Michalovce, Slovakia.

24. juni bestemmer EHF hvilke av klubbene som får opprykk, og 29. juni trekkes kvalifiseringen.

LES OGSÅ:

Les også

Løke nest best i verden

Viktig å delta

Trekningen for gruppespillet i Champions League foretas i Danmark 1. juli, men også nest øverste nivå byr på utfordringer.

— Europa-liga høres morsomt ut. Det har vært en suksess på herresiden, og det er blitt gjevere å delta, sier Oustorp, som ønsker å ha med Glassverket i Europa selv om laget trolig blir litt svakere enn forrige sesong. - — Det er viktig både for laget og Norge at vi er med i E-cupen. Vi så hvor mye det gjorde med laget vårt forrige sesong, sier Oustorp.

Trener Kenneth Gabrielsen drar med seg tre av de beste spillerne fra Glassverket når han over Vipers: Kari Brattset, Jeanette Kristiansen og Kristin Nørstebø.

Nye på Glassverket er blant andre June Andenes fra Molde, Marianne Iversen fra Larvik og Birna Haraldsdottir fra Sävehof.

LES OGSÅ:

Les også

Larvik overlegne igjen: Vant sluttspillet for 15. gang

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert: