Ronaldos fadderbarn mistet alt i tsunamien. Nå er han fotballproff

Les den rørende historien om hvordan gutten som levde på nudler og sølevann er blitt et stort talent.

Cristiano Ronaldo strakk ut en hjelpende hånd da livet til Martunis lå i ruiner. Til høyre er Martunis på skolebenken i 2005.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

For 11 år siden vandret syv år gamle Martunis stranden i byen Banda Aceh i Indonesia da han ble funnet av et britisk TV-team. Guttungen hadde levd de siste 21 dagene på sølevann og nudler.

Tsunami— og jordskjelvkatastrofen som rystet Sørøst-Asia i 2004 hadde nemlig snudd opp ned på livet til lille Martunis, som hadde spilt fotball med noen venner da jordskjelvet oppstod.

I 2005 fble Martunis spandert på en tur til Portugal for å møte det portugisiske landslaget og se VM-kvalifiseringskampen mellom Portugal og Slovakia på Estadio da Luz i Lisboa. Han fikk også møte fotballegenden Eusébio, som han her poserer sammen med.

Hans mor og to brødre mistet livet som følge av katastrofen.Martunis' historie gikk nådde nyhetsmedier over hele verden. Guttungen rørte kanskje spesielt portusisere, i og med at han hadde på seg en portugisisk landslagsdrakt da han ble funnet.

Blant dem som ble rørt var fotballstjernen Cristiano Ronaldo, som senere skulle engasjere seg for å hjelpe indoneseren.

Martunis ble gjenforent med faren og fortsatte å dyrke sin store lidenskap: Fotball.

Onsdag fikk en stor drøm i oppfyllelse for den nå 17 år gamle indoneseren: Han har nemlig signert en kontrakt med den portugisiske storklubben Sporting Lisboa.

— Jeg var ikke redd i det hele tatt i den perioden, fordi jeg fortsatt ville være i live for å møte min familie og bli en fotballspiller, sa Martunis på en pressekonferanse onsdag, ifølge nettstedet 101greatgoals.com.

Les også

Nå har Cristiano Ronaldo fått en galakse kalt opp etter seg

Ronaldo: — Han er en spesiell gutt

Martunis er det nyeste medlemmet i Sporting Lisboas berømte ungdomsakademi, som vil tilby han skolegang og losji.

Det mest kjente produktet av Sportings akademi er Cristiano Ronaldo, og Real Madrid-stjernen har faktisk hatt en helt spesiell rolle i Martunis' liv.

Her blir Martunis presentert som Sporting Lisboa-spiller.

Ronaldo var nemlig blant dem som ble rørt av guttungens historie, og superstjernen møtte Martunis i etterkant av tsunamien.Sammen med det portugisiske fotballforbundet samlet Ronaldo inn penger for å bygge opp huset til Martunis igjen.

— Jeg tror ikke engang mange voksne hadde klart å takle det han har vært gjennom, har Ronaldo sagt om gutten, ifølge Daily Mail.

— Vi må respektere ham. Det var en handling av styrke og modenhet. Han er en spesiell gutt, sa Ronaldo.

Les også

- Ronaldo bønnfaller lagkompis om ikke å gå til Manchester United

— Gjør drømmen min mulig

Martunis bidro til å inspirere Ronaldo til hans grensesprengende fotballkarrière. Ronaldo var nok også en inspirasjon for indoneseren.

— Min favoritthobby er fotball. Jeg liker ikke andre sporter. Det er gøy. Bestefaren min var fotballspiller. Jeg vil bli en fotballspiller når jeg vokser opp, sa Martunis i 2008.

Her er Martunis på faren Sarbinis motorsykkel i 2005. Faren har tidligere uttalt at han blir "veldig glad" om Martunis blir profesjonell fotballspiller.

— Jeg blir veldig stolt om han lever et fint liv og blir en profesjonell fotballspiller, sa faren Sarbini.Nå er altså Martunis på god vei til å oppfylle farens drøm.

— Det er flott å være her. Denne klubben gjør drømmen min mulig. Jeg er utrolig opprømt over denne muligheten, sa Martunis da han ble presentert for pressen onsdag, ifølge goal.com, før han la til:

— Heia Sporting!

Sporting-president Bruno de Carvalho forsikret om at Martunis' potensial er i gode hender.

— Martunis vil spille i akademiet. Vi vil også jobbe med ham i utviklingen som menneske og som en mann. Å bidra til at drømmer går i oppfyllelse og at folk lever lykkelige liv stemmer med klubbens ambisjon og plass i samfunnet.

Publisert: