Zidane om ligaen Ødegaard spiller i: - Det er ikke et nivå der du kan utvikle deg. Det er et nivå du må forlate raskt

Real Madrid-manager Zinédine Zidane er tydelig på at talenter må komme seg videre fra klubbens reservelag.

CASTILLA: Real Madrid-manager Zinedine Zidane mener at nivået Martin Ødegaard spiller på ikke er et sted man kan utvikle seg i lengden.
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I et intervju med den franske radiokanalen RMC deler Real Madrid-manager Zinédine Zidane sine tanker om Segunda División B.

Der spiller både Martin Ødegaard og Zidanes sønn Enzo for Real Madrids reservelag Castilla. Det er i forbindelse med sønnen Enzo at Zidane fikk spørsmål om nivået på ligaen.

— Castilla, det tredje nivået i Spania, er et nivå du må forlate raskt. Det er et nivå du må gjennom, men du kan ikke være der i tre år. Det er ikke et nivå der du kan utvikle deg, sier Zinédine Zidane.

Hvis Castilla fortsatt tilhører Spanias tredje nivå neste sesong, mener Zidane at sønnen bør se seg om etter andre muligheter.

— Hvis de ikke rykker opp, vil vi ta en avgjørelse rundt hans fremtid, sier Real Madrid-sjefen.

Sett denne?

Les også

Slik forklarer Høgmo hvorfor Ødegaard ikke er på landslaget

FIFA-regler stoppet utlån

— Uttalelsene fra Zidane sender utvilsomt et signal også til Martin Ødegaard. Og jeg er enig: Han må få en bedre kamparena i neste overgangsvindu. Over tid er ikke dette nivået godt nok, men det tror jeg også han er klar over selv, sier Lars Tjærnås, fotballekspert for 100% Sport.

Ødegaard debuterte for Real Madrids A-lag i mai 2015, men ut over det har kamphverdagen bestått av spill for Castilla siden overgangen fra Strømsgodset i januar samme år.

Det virket lenge klart at Ødegaard skulle lånes ut til franske Rennes i sommer, men et FIFA-reglement om utlån til et annet land av spillere under 18 år satte en stopper for det.

17. desember fyller han 18 år, og det er ventet at han vil bli lånt ut i januar.

Les også

Den tyske Real Madrid-stjernens råd til lagkamerat Ødegaard

Ødegaard ble ikke tatt ut i troppen til A-landslagets kvalifiseringskamper mot Aserbajdsjan og San Marino. I stedet er han med U21-landslaget som beseiret Sveits fredag.

— Martin bidro godt for oss i forrige kvalik. Det har jeg stor tro på at han vil gjøre også fremover. Akkurat nå får han full spilletid på U-laget vårt, og det tenker vi er bra for ham her og nå, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo tidligere denne uken.

Real Madrid-trener Zinédine Zidane, her sammen med Cristiano Ronaldo.

Ødegaard: — Jeg har utviklet meg

Etter seieren over Sveits var Ødegaard klar på at han mener at han har tatt steg siden overgangen til spansk fotball.

— Jeg føler at jeg har utviklet meg bra siden jeg kom til Spania. Jeg har blitt bedre med ball og jeg har blitt bedre fysisk. Jeg har vokst litt og jeg er sterkere i kroppen. Nå vil jeg bygge videre på det og blir bedre etter hvert, sa Ødegaard til NTB.

Enzo Zidane, her i aksjon for Real Madrid i UEFAs ungdomsturnering, i en kamp mot Paris Saint-Germain.

17-åringen har også overbevist på flere av de fysiske testene sammen med stjernegalleriet.– Det stemmer. Jeg er i god fysisk form, og det er noen tester hvor jeg har gjort det bra. Det har vært en løpetest og noen styrketester, men det er løpetesten som jeg har gjort det best på, sa han.

Ødegaard lar seg inspirere av at andre Castilla-spillere lykkes etter å ha fått muligheten i andre klubber.

— Det viser at det går an å ta steget fra Castilla og opp til et A-lag. Marcos Llorente har vist seg frem (i Alaves). Han er en veldig bra spiller. Jeg var ikke i tvil om at han ville vise seg fram på utlån. Det er inspirerende for meg å se at andre tar steget, sa Martin Ødegaard.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det blir bokse-bakrus, tåkeprat og analyse av nedrykksstriden:

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Martin Ødegaard

Mest lest akkurat nå

 1. – Hvis man kan holde seg innendørs frem til søndag formiddag er det best

 2. – Det blir litt mykje, NRK. Litt nærsynt

 3. Regjeringen går bort fra råd om jevnlig testing

 4. Slått i ansiktet på spisested i Sandnes

 5. Lokalt talent hentet av Ingebrigtsen – vil gjøre som Viking-stjerneskudd

 6. Kjell (64) har gratis strøm: – Får betalt for å dusje