Schanke om klagende «småklubber»: - Slutt å syte!

Idrettshistorikeren mener klubber som Lyn og Ranheim må slutte å klage over bortekamper i cupens tredje runde.

- SLUTT Å SYT! Idrettshistoriker Tom A. Schanke mener fotball-ledere må jobbe mer for å få gjennomslag på forbundstinget - i stedet for å syte om problemer når de først dukker opp.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Det er det årlige «problemet». Poenget er at vi er nettopp ferdig med forbundsting. Hvis dette var så viktig, så burde de tatt det opp der. Klubber generelt må komme opp i et problem, før de reagerer, sier idrettshistorier Tom A. Schanke til Aftenposten.

Lyn tordnet mot Norges Fotballforbund (NFF) etter at kampene i cupens tredje runde ble presentert. Daglig leder Magnus Wattne er glad for å møte Vålerenga, men skuffet over at klubben må spille på bortebane.

- Like skuffet som Lyn

— Vi får ingenting av billettinntektene og må i stedet betale pengene for bussen til Ullevaal – det er det økonomiske utfallet for oss, sa Lyn-sjefen og minnet om at klubben hadde en inntekt på rundt 1,4 millioner kroner da VIF gjestet Bislett i cupen for .

Les også

Lyn tordner mot NFF etter Ullevaal-oppgjør

1. divisjonslaget Ranheim, som må spille mot bykollega Rosenborg på Lerkendal, er like frustrert. Daglig leder, Brynjar Aune, anslår at klubben går glipp av en inntekt på mellom 500.000 og 700.000 kroner.— Når vi har et budsjett på ni millioner kroner, kan du selv tenke deg hva det ville betydd. Vi er like skuffet som Lyn. Vi hadde fått en cupfest på DnB Arena med flere tusen tilskuere – og det ville vært fantastisk. Det ville blitt en helt annen ramme, sammenlignet med en kanskje glissen arena på Lerkendal, sier Aune, som mener man bør vurdere om det lavets rangerte laget alltid burde få hjemmekamp for å «skape mer cupfeber og engasjement».

- Slutt å syte

Tom A. Schanke mener klubbene bør ta opp dette på forbundstinget – ikke bare klage når problemstillingen plutselig blir aktuell for dem.

— Slutt med sytingen, det er to dager i året som er viktig – og det er tinget. Det er der man må jobbe hardt for få gjennom endringer i norsk fotball. Når klubbene syter ellers, sier jeg bare «slutt å syte»!

RANHEIM-LEDER: Brynjar Aune.

Idrettshistorikeren er heller ikke glad i forslaget om at det lavest rangerte laget får hjemmebane i cupen.— Det kan ikke være sånn at eliteserie- og 1. divisjonslag skal ha bortekamper hele veien. Da undergraver man regelverket som alle klubbene har stemt frem, sier Schanke.

Det poenget ser også Ranheims daglige leder.

— Det er veldig lett å svare «ja» på at regelverket burde vært annerledes nå, men vi har på mange måter vært med og bestemt dette, sier Brynjar Aune.

Disse eliteserielagene spiller hjemme i cupens tredje runde:

Vålerenga – Lyn

Lillestrøm – Kongsvinger

Start - Vard Haugesund

Sogndal – Strømmen

Rosenborg – Ranheim

Sarpsborg 08 – Follo

Publisert: