Ciljan blir i Tyskland i minst tre år til

Per Ciljan Skjelbred er svært nær en forlenget avtale med Hertha Berlin.

Per Ciljan Skjelbred var en nøkkelspiller hos Hertha forrige sesong og er populær blant fansen.
 • Christian Skare Stendal
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Dermed utsettes returen til Trondheim og den nyinnkjøpte boligen på Lade for Skjelbred og familien.

Etter det Adresseavisen kjenner til er kontraktsforhandlingene mellom den tidligere RBK-spilleren og hans tyske klubb Hertha Berlin inne i en avsluttende fase, og Skjelbred – som per nå har ett år igjen av kontrakten – kommer til å legge til minst to år på den opprinnelige avtalen.

Det betyr at midtbanespilleren knytter seg til Berlin-klubben frem til sommeren 2019. En ny avtale kan bli offentliggjort snart.

Adressa.no omtalte kontraktsforhandlingene helt på tampen av vårsesongen.

Per Ciljan Skjelbred stortrives i Berlin.

Da sa Skjelbred at han ikke visste hvor lang tid det ville ta før noe av avklart, men at det ikke var stor avstand mellom partene.— Det er klart det handler om lengde og penger. Det ser bra ut, men det er vanskelig å si noe før det er konkret, sa han.

Nå – drøyt to måneder senere – er partene nær en løsning.

Får spille alt

Skjelbreds Tyskland-eventyr var slett ingen dans på roser i den første tiden etter overgangen fra Rosenborg til Hamburg sommeren 2011. Han slet med å få tillit i HSV, men etter et vellykket utlån til Hertha Berlin i 2013-14-sesongen, ble overgangen gjort permanent sommeren 2014. Der nyter han nærmest ubegrenset tillit, og både han og familien stortrives i den tyske hovedstaden.

– Du har ett liv, og du skal gjøre alt du kan for å få mest ut av den karrieren. Det er utfordringer jeg jakter på, og per dags dato føler jeg at jeg har flere utfordringer her enn om jeg drar hjem, sa han til Adresseavisen i fjor høst.

Straffescoring

Til tross for en skuffende sesongavslutning, endte Hertha Berlin med en overraskende sterk 7. plass i Bundesliga forrige sesong – og sikret seg plass i Europaligaen denne sesongen.

I helgen scoret nordmannen på den avgjørende straffen, noe som gjorde at Hertha Berlin vant miniturneringen mot Duisburg, Eintracht Frankfurt og franske Nantes.

Sesongen starter for fullt når laget går inn i den tredje kvalikrunden til Europaligaen. Der møter tyskerne vinnerne av Brøndby-Hibernian i den andre kvalikrunden.

Publisert:
 1. Tysk fotball
 2. Rosenborg BK
 3. Hertha Berlin
 4. Per Ciljan Skjelbred

Mest lest akkurat nå

 1. Person døde etter å ha falt ned skrent i Strand

 2. Viking vurderer politi­anmeldelse: Vil utestenge supportere etter bråket

 3. Ektepar i Haugesund fikk tappet bankkontoen for nær 2 millioner – politiet advarer mot svindel

 4. Kutter støtte til rustiltak: – Har vært en døråpner for mange

 5. Russegutt frifunnet for å ha hatt sex med ungdomsskoleelev - må likevel betale erstatning

 6. Disse 17 Sola-flyene er innstilt torsdag