Syv grunner til påskeferie i Bærum

Supporterblogg: Sammen skal vi få Solskjær og kompani til å mistrives på Nadderud, skriver Kenneth Haug.

Nadderud Stadion i Bærum. Foto: NTB Scanpix

 • Kenneth Haug
  Supporterblogger
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Utsett påskeutfarten et par dager, slipp unna den verste køen, og ta med deg familien til Nadderud på søndag.

Ikke overbevist? Her har du syv gode grunner:

Ønske våren velkommen

Ta en kikk ut av vinduet. Sola skinner. Termometeret står og lurer på om det skal krysse tigradersmerket eller ei. Våren er den vakreste årstiden av alle, og nå ruller den innover Bærum! Og mens vinteridrettene er i ferd med å avslutte sesongene sine, er fotballen i gang med sin. Mange sier det er altfor tidlig, og sist helg var jeg tilbøyelig til å være enig. Denne helga overtar følelsene. Stabæk er endelig i gang, og det betyr at våren endelig er i gang!

Les også

Halvparten av tilskuerne forsvant fra Ullevaal

Ønske en ny Daniel Nannskog velkommen

Agon Mehmeti har meldt overgang fra Champions League-klubben Malmö til Stabæk. Foto: NTB Scanpix

Fra å være en slags svensk ambassade i norsk fotball gjennom mange år, har Stabæk vært en klubb totalt uten representanter fra over kjølen de siste årene. Nå har dette forandret seg igjen. Agon Mehmeti representerer riktignok Albania i landslagsfotballen, men er en spiss fra Skåne som har vært i utlandet en tur, kommet hjem, og nå vil søke lykken i Stabæk. Høres dette kjent ut? Da passer det kanskje godt å nevne at han rådførte seg med Daniel Nannskog før han valgte Stabæk. «Ålen» var kjempepopulær blant Malmö-fansen, og kommer også til å bli en publikumsfavoritt her i Bærum. Om han får en god mottagelse på søndag, øker vi sjansene for at han føler seg hjemme her. Vi må heller ikke glemme skotten Alex Davey, som er hentet på lån for å forsterke midtbanen.

Les også

Færre utlendinger involert i eliteserien

Underdogs

Stabæk har alltid trivdes best mot de beste. År etter år sliter vi mot nedrykkstruede lag, men banker medaljekandidater på Nadderud. Molde er kanskje den fremste gullkandidaten i årets sesong, når Rosenborg er såpass svekket. Likevel skremte de ingen i serieåpningen mot Tromsø. Vi tapte mot Aalesund, men spillet var godkjent. Jeg tror definitivt vi kan gjenta kunststykket, og slå nedenfra mot romsdalingene. Molde tar ledelsen, men scoringer fra nyervervelsen Mehmeti og alles publikumsyndling Birger Meling snur kampen. Det er mitt tips. Kom deg på Nadderud og se om jeg får rett!

Norges beste supportere

Da VG spurte diverse eliteseriespillere hvilken supportergruppe de likte dårligst å spille foran, kom Stabæk Support sammen med Klanen på en delt førsteplass. Det betyr at det er spillere som gruer seg til å møte oss, men for alle andre enn motstanderen er Stabæk Support først og fremst en attraksjon. Support tilfører en ekstra dimensjon til kampene, både visuelt og lydmessig. Vi er kanskje ikke flest, men hver av oss yter utrolig mye på tribunen!

Kjente ansikter og lokale helter som blør for drakta

Etter fire strake sesongoppkjøringer med vanvittig stor flyt av spillere inn og ut, har vi klart å beholde stammen i laget i år. De fleste spillerne på årets lag er folk du kjenner til fra før. Og mange av dem er oppfostret i Stabæk og Bærum. Seks av elleve spillere i startelleveren mot Aalesund ble utviklet i Stabæk. Det var tre til på benken. Og ikke minst – har du noen gang sett en gjeng Stabæk-spillere med mer glød for klubben?

Tippeligaens yngste lag

Tre av spillerne i dagens Stabæk-tropp er født på 80-tallet. Tre. Mange spillere på laget har fortsatt ikke lov til å kjøpe alkohol i USA. Om noen Tippeligaårganger har vært selve symbolet på ungdommelig pågangsmot og norsk fotballs framtid, er det denne Stabæk-årgangen. De fleste av dem har vært innom aldersbestemte landslag, og i mål står Mande Sayouba som er A-landslagskeeper for Elfenbenskysten i en alder av 23. ## Sammen skal vi få Solskjær og co til å mistrives på Nadderud

Ole Gunnar Solskjær og Molde er på jakt etter sesongens første seier. Foto: Digitalsport

Du kan være med og utgjøre en forskjell! Forrige sesong var det ikke rent sjelden at Stabæk-spillerne følte de var bortimot på hjemmebane. Det var det ingen av motstanderne på Nadderud som følte at de var. Og slik skal det fortsette! For hver eneste tilskuer som bidrar til stemningen på Nadderud på søndag, blir livet til Stabæk-spillerne litt lettere, og livet til Molde-spillerne litt vanskeligere. Kom deg på kamp!

Les også

 1. Stabæk henter Chelsea-spiller på lån

 2. Plutselig kan Norge ha seks Premier League-spillere

Publisert:
 1. Supporter
 2. Stabæk Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Over 100 barn i karantene i Randaberg

 2. – Så skambelagt at de ikke engang snakker med sine nærmeste

 3. Toppsjefen i Laerdal Global Health: – Jeg er en bedre mor når jeg jobber. En bedre kone også

 4. Dro på intervju uken etter fødsel. Så ble hun sjef

 5. Over 700.000 nordmenn har fastlege i en annen kommune. Det kan føre til at de ikke blir tilbudt vaksine

 6. Siste tango i Buenos Aires