Knusende seier for Alexandra (18) – kjemper om VM-gull lørdag

Alexandra Divina (18) vant klart over sin ungarske motstander i VM-semifinalen i kickboksing. Det gjør henne historisk.

KLAR FOR VM-FINALE: Alexandra Divina jubler for seier i semifinalen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– For Tromsø Kampsportklubb er dette stort. «Alex» er den første VM-finalisten fra Tromsø, jubler trener Eirik Mortensen til iTromsø.

I semifinalen i Jesolo Lido, Italia, møtte hun Szofia Schmit fra Ungarn. Scoren ble 3–0 (12–7, 9–7, 15–9). Tallene er hva dommerne mente var rene treff i løpet av lettkontakt-kampen.

– Alexandra lyttet til hjørnet, og fulgte strategien vi på forhånd hadde lagt. Vi visste at motstanderen ville bruke bena og er flinke med disse, forteller Mortensen, som er trener i kickboksingteamet i Tromsø Kampsportsklubb.

Les også

Lisa (13) er klar for VM i kickboksing: – Er ikke mer brutalt enn en litt tøff fotballkamp

– Åpent mål

– Alexandra var tålmodig, timet sparkene slik at motstander bommet, for å komme på innsiden å levere tydelige serier. Hun holdt samtidig tett distanse til motstander, og fikk henne til å nøle og stresse med sitt eget game. Punktumet ble satt da motstanderen mistet oversikten helt på slutten, og da var det åpent mål, beskriver han videre.

FULLTREFFER: Her får Alexandra Divina et rent treff på Szofia Schmit.

Mortensen kan ikke få roset Alexandra nok.

– Hun er trener for ungdommene i klubben hjemme, der hun selv startet som nybegynner da vi startet kampsportsenteret i 2013. Hun er et enormt forbilde for de andre ungdommene og seniorene, sier han.

Les også

VM-suksess for Tromsø-duo

Bulgarsk motstander

Tromsø-jenta kjemper om VM-gull i finalen lørdag. Der møter hun bulgarske Kristina Nikolova – vinneren av fjorårets EM for ungdom og siste worldcup.

Her er Alexandra Divina på trening.

– Det er den beste utøveren «Alex» har møtt på, tror jeg. Vi skal analysere kampen hennes i dag, og her må vi være 100 prosent til stede gjennom hele kampen. Taktikken blir den samme, men Nikolova er to-tre knepp over motstanderen fra i dag, sier treneren.

I øvelsen lowkick gikk det ikke like bra, men det hadde også en grunn. Kampen gikk bare 20 minutter etter semifinalen i lettkontakt.

– Det ble litt tett på etter semifinalen, så vi klarte ikke helt å holde følge med en dyktig spansk jente. Så vi gikk ut der, sier Mortensen.

Den andre utøveren fra Tromsø, Lisa Danielsen (13), ble slått ut i kvartfinalen i point fight. I lettkontakt møtte hun en utøver som er høyt rangert i verden og røk ut.

Publisert: