Danmark hedrer Hareide på ambassaden

Danmark ønsker å hedre Åge Hareide for jobben han gjorde som sjef for det danske fotballandslaget. Torsdag hylles 66-åringen på den danske ambassaden i Oslo.

Åge Hareide skal torsdag hylles på den danske ambassaden for sin innsats som sjef for det danske landslaget i fotball. Tirsdag signerte 66-åringen for Rosenborg.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den nyansatte RBK-treneren ledet det danske landslaget fra 2016 til 2020 med stor suksess. Kun tre av 42 kamper Hareide ledet danskene endte med tap. I de siste 34 kampene med nordmannen som sjef var danskene ubeseiret.

Den jobben har ikke gått ubemerket hen hos danskene, som nå ønsker å hylle sunnmøringen på den danske ambassaden i Oslo torsdag. I mottakelsen vil blant annet framtredende politikere, sportsfolk og skuespillere være til stede.

Les også

Hareide møtte Henriksen og Hansen på Brakka: Dette var tema under møtet

Les også

Røper hemmelig møte i Oppdal

Hareide ledet danskene til VM-sluttspillet i 2018, der det ble et bittert tap for Kroatia på straffespark i åttedelsfinalen. Han tok også de rødhvite til EM-sluttspillet som skulle ha vært arrangert blant annet i Danmark i sommer. Hareides siste kamp som dansk landslagssjef var 1-1-kampen mot Irland 18. november i fjor, en kamp som sikret laget plass i EM-sluttspillet som nå er flyttet til 2021.

I fjor sommer fikk Hareide beskjed av det danske fotballforbundet (DBU) at han skulle erstattes med Kasper Hjulmand etter EM. Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det som kjent uten nordmannen som trener.

Hareide signerte tirsdag med Rosenborg. 66-åringen har signert en avtale som RBK-trener som i første omgang strekker seg ut 2021.

Les også

 1. Eikrem har møtt verdens beste spillere i Champions League. Dette tror han om Moldes muligheter

 2. Hareide presentert som RBK-trener: – Vi må starte med å bli seriemester

Publisert:
 1. Åge Hareide
 2. Rosenborg BK

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger og andre kommuner i hastemøte om korona med helseministeren

 2. Stålverket på Jørpe­land legges ned – 77 ansatte mister jobben

 3. – Veldig lite igjen til Lyse og eierne etter at staten har tatt meste­parten av inn­tektene

 4. Sjefens hyllest til Thors­tvedt: – Den mest kom­plette spilleren i Bel­gia

 5. Verdens største sjakk­brett kan havne i Stav­anger sent­rum

 6. Hva spiser vi for mye og for lite av? Dette over­rasker mest i ny, stor rapport