Thingnes Bø suveren igjen

Johannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kontiolahti.

Johannes Thingnes Bø går fra seier til seier i verdenscupen i skiskyting. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Thingnes Bø var i en klasse for seg på torsdagens sprint i finske Kontiolahti. Han skjøt feilfritt og vant foran Martin Fourcade og Emilien Jacquelin.

Seieren var Thingnes Bøs tredje strake i verdenscupen og den fjerde strake om man regner med VM-fellesstarten i Anterselva.

Stryningen har hatt en fenomenal sesong, og han kjemper en tett kamp med Fourcade om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Sprinttriumfen gjør at Thingnes Bø i praksis leder verdenscupen foran lørdagens jaktstart i Finland, men Fourcade kommer til å starte løpet med den gule ledertrøya. Det skyldes at franskmannen har flere poeng, men at løperne skal stryke sine to svakeste løp ved sesongslutt.

Thingnes Bø sto over to konkurransehelger i januar som følge av at han ble far for første gang, og dermed slipper han å stryke noen verdenscuppoeng.

Slik stillingen er nå, ligger Fourcade ti poeng foran Thingnes Bø i kampen om den gjeve verdenscupkula. Da er franskmannens svakeste løp, en 14.-plass som ga 27 poeng, strøket.

Han må stryke ytterligere ett løp lørdag, og franskmannens dårligste plassering så langt er en 12.-plass (29 poeng). Dermed må Thingnes Bø finne seg i å ha favorittstempelet foran jaktstarten.

Les også

Verdenscuprenn i Holmenkollen avlyst

Tre i topp fem

Torsdag gikk Thingnes Bø ut med startnummer 26, og han ledet etter hver skyting. Til slutt var han 21,1 sekunder foran Fourcade. Jacquelin fulgte 1,2 sekund bak sin landsmann og romkamerat.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer fire på sprinten, mens Tarjei Bø tok 5.-plassen. Alle de fem øverste klarte seg uten feilskjær på standplass.

Det samme gjorde Sturla Holm Lægreid, som endte på 10.-plass. Det var hans beste resultat i verdenscupsammenheng.

Verdenscuphelgen i Kontiolahti blir sesongens siste som følge av utbruddet av koronaviruset. Skiskytterne skulle egentlig konkurrert i Holmenkollen neste helg, men de løpene er avlyst.

Publisert:
  1. Johannes Thingnes Bø
  2. Skiskyting

Mest lest akkurat nå

  1. Kveldens tredje motorsykkel av veien på regnglatte veier

  2. Ja da, nå er han tilbake!

  3. Populær is skaper ny kald krig i Israel

  4. – Tar du ansvaret om jeg dør, spurte den russiske stjernen dommeren. Nå blir det endringer

  5. – Er det rettferdig at kommunen krever over 23.000 i eiendomsskatt?

  6. Satte hårete mål som fireåring. I natt kan han oppfylle det