Brækhus svarer på utfordringen fra OL-mester

Når Cecilia Brækhus drar til USA for å trene seg opp igjen i mai, er det med tanke på kamper mot noen store boksenavn.

Cecilia Brækhus var sist gang i aksjon da hun slo Aleksandra Magdziak-Lopes i Carson, California sist desember.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Brækhus er forberedt på å forsvare verdensmesterbeltene sine i de fem forbundene WBC, WBA, WBO, IBF og IBO, samt Ring Magazine, heter det i en pressemelding.

Brækhus er interessert i kamper mot store navn som Claressa Shields (24), Katie Taylor (32) og Cris Cyborg (33).

Brækhus skal som vanlig trene i Los Angeles og Santa Monica.

– Det ser ut som om ordet «ubestridt» er det blitt det store samtaleemnet i kvinneboksing i USA. Claressa Shields ble nylig den ubestridte mesteren i mellomvekt, og jeg gratulerer henne med den ekstreme prestasjonen. Hun var veldig klar etter sin seier lørdag på at hun ønsket å møte meg til en weltervektkamp, heter det fra Brækhus i pressemeldingen.

– Lettvektsverdensmester Katie Taylor har også sagt en rekke ganger at hun vil møte meg, også det i catchwight. Begge disse kampene vil bli møter mellom to udiskutable verdensmestere, og jeg er interessert i dem begge, fortsetter hun.

Både Shields og Taylor er olympiske mestere.

Brækhus har også vært linket opp til kamp mot MMA-stjernen Cris Cyborg.

– Jeg møtte Cris og teamet hennes et par ganger sist år der vi diskuterte mulighetene for en boksekamp. Det er fortsatt noe som både hun og jeg er interessert i.

Brækhus ble den første til å ta alle de store beltene i én vektklasse (weltervekt). Shields kopierte det i mellomvekt i helgen.

Publisert: