Manchester United snublet på hjemmebane – med Sir Alex Ferguson på tribunen

Nedtur for José Mourinho og hans menn.

Manchester United gikk på en ny smell. Ett poeng ble det hjemme mot nyopprykkede Wolverhampton.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Manchester United - Wolverhampton 1–1

Sir Alex Ferguson returnerte til tribunen på Old Trafford etter hjerneblødningen tidligere i år, men fikk kun se Manchester United spille 1-1 mot Wolverhampton.

Fred ga Manchester United ledelsen i første omgang, men João Moutinho sørget for 1-1 med en vakker scoring tidlig i annen omgang.

Manchester United klarte ikke å komme tilbake og delte poengene med Wolverhampton, i kampen som startet med at Alex Ferguson ble hyllet for å være tilbake på tribunen.

Manchester United har ti poeng etter seks serierunder. Wolverhampton følger hakk i hæl med ni.

– Jeg synes resultatet er rettferdig. De fortjente poenget, mens vi fortjente straffen det var bare å få ett poeng. De startet mer aggressivt enn oss, hadde mer vilje, og jeg vet ikke hvorfor, men de var mer motivert enn oss, sa Manchester United-manager José Mourinho til BBC.

– Jeg forventet mer fra mine angrepsspillere. Det var ikke nok kreativitet, bevegelse eller dynamikk. Vi gjorde det enkelt for dem å stå imot de siste 20 minuttene. Totalt sett fortjener vi ikke mer, fortsatte portugiseren.

 • Det svinger bedre for erkerivalen: Liverpool stormer videre, og nå smiler Mohamed Salah også

Fred ble historisk

Fred åpnet scoringene for Manchester United med en markkryper etter 18 minutter. Det var brasilianerens første scoring siden overgangen i sommer. Han ble samtidig den 500. spilleren som scoret i en tellende kamp for Manchester United.

Samme mann holdt på å doble ledelsen på et frispark like før pause, men Wolverhampton-keeper Rui Patrício var helt oppe i krysset med høyrehånden.

Selv om Manchester United scoret og hadde initiativet mot slutten av omgangen, var det Wolverhampton som startet kampen best. David de Gea måtte dra fram en beinparade etter åtte minutter på et skudd fra Raúl Jiménez, før han fikk opp hanskene på en heading fra Boly på en corner åtte minutter senere.

Fem minutter ut i annen omgang klarte selv ikke de Gea å holde nullen da João Moutinho hamret ballen i krysset etter å ha blitt servert av Jiménez på 16-meteren.

Hyllet

Lørdagens kamp åpnet med en hyllest av tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson. Skotten inntok tribunen på Old Trafford for første gang etter hjerneblødningen tidligere i år.

76-åringen ble hyllet med trampeklapp fra publikum da han kom ut på tribunen. United-legenden knyttet nevene, klappet med og virket svært frisk.

Sir Alex Ferguson var tilbake på Old Trafford.

– Det har åpenbart vært en lang reise, men jeg gjør framskritt. Jeg gjør det sønnen min og legene forteller meg. Det er lenge siden sist, men det er godt å være tilbake. Jeg håper bare vi tar seieren i dag, sa Ferguson til MUTV før kampen.

Ferguson var manager i Manchester United fra 1986 til 2013. Han førte storklubben til blant annet 13 seriemesterskap, fem FA-cuptriumfer, fire ligacuppokaler og to finaleseirer i mesterligaen.

(©NTB)

Publisert:
 1. Manchester United
 2. Wolverhampton Wanderers FC
 3. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Trafikkulykke på Forus - tre biler involvert

 2. – Gjester tar med seg piknikkurv og blir hele dagen

 3. Eventyrlig resultat for Sandnes Garn

 4. Hun blir ny daglig leder i lokal klubb

 5. «Kom dere ut, kom dere ut, det brenner!»

 6. Sandnes-kvinne rømte med babydatter til Tunisia. Nå skal Høyesterett bestemme straffen