Etter seks måneders trening, åpner endelig banesesongen for Ingbrigtsen-brødrene

Torsdag 3. mai avslutter løperbrødrene Ingebrigtsen en ekstremt lang treningsperiode og sesongdebuterer i Palo Alto, California.

Bare ti dager til sesongstart på bane for Henrik, til venstre, Jakob og Filip Ingebrigtsen, i Palo Alto. Akkurat nå er de på høydetrening i Flaggstaff. Bildet er fra samme sted i november.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Bronsevinneren fra VM i London på 1500, Filip Ingebrigtsen, har trent i ett bankende uten en eneste konkurranse fra midten av september i fjor, over sju måneder.

Henrik Ingebrigtsen har ett terrengløp i perioden fra 1. juni til dags dato, comeback etter skade under EM i Slovakia 10. desember.

Yngstemann, Jakob Ingebrigtsen, har vært litt aktiv. 17-åringen tok med seg en ny EM-tittel i klassen U 20 under EM i terrengløp, og gjorde unna fire løp innendørs i februar.

Fotballspillere i Norge snakker om sin lange oppkjøringsperiode, det kan ikke sammenlignes med brødrene Ingebrigtsen, men nå er det bare 12 dager til de får sjansen til å vise seg frem.

Les også

Ingebrigtsen-brødrene legger grunnlaget i selskap med hester, sauer, griser og et esel

Løper 1500 og 5000 m

Jakob løper 1500 meter, mens Filip og Henrik løper 5000 meter i det tradisjonsrike stevnet ikke så langt fra San Francisco.

Første del av sesongen er klar, forteller trener Gjert Ingebrigtsen, til Aftenbladet.

  • 3. mai: Payton Jordan Invitational, Palo Alto, California.
  • 26. mai: Diamond League Prefontain Classics, Eugene, Oregon.
  • 7. juni: Diamond League Bislett Games, Oslo.
  • 10. juni: Diamond League, Stockholm.

– Deretter må vi vurdere hva som passer best, og hvor vi får plass, sier treneren som vet at Filip uansett blir invitert til hver eneste konkurranse.

Les også

Sandnes går glipp av verdensstjerner

Diamond League i Paris (30/6), Lausanne (5/7), Monaco (20/7) og London (21-22/7) er mulige alternativer.

Høydetrening

Løperbrødrene er nå godt i gang med høydetrening i Flaggstaff, Arizona i USA, der var de også i november. I tillegg har de Henrik og Filip gjennomført ett høydeopphold i Sør-Afrika i januar.

– Alt har gått fint så langt. Alle tre følger opplegget som vi la allerede i fjor høst, men det er alltid spennende hva som skjer når du går i gang med en ny sesong.

– Det gjelder særlig for Henrik etter skaden og operasjonen i juni i fjor, han må ikke bli for ivrig, sier Ingebrigtsen senior.

Ingrid kan bli den fjerde Ingebrigtsen på løpertoppen. 11-åringen som snart blir 12, krever full oppbakking av trenerpappa Gjert mens guttene er i USA.
Les også

Foreldrene måtte underskrive som verger da Jakob (17) sikret historisk millionavtale

Han reiser sannsynligvis til USA og følger guttene under løpet i Palo Alto 3. mai, men returnerer kjapt. Det er intet hinder for at han har daglig kontakt og oppfølging av treningsarbeidet i USA.

Lillesøster krever oppfølging

Tro ikke at treneren har fri på hjemmebane av den grunn. Lillesøster Ingrid (11) krever hundre prosent oppfølging.

Klar tale:

"Pappa, du slurvet da de var i USA i fjor, det finner jeg meg ikke i. Du får versågod gjøre jobben skikkelig."

– Jeg får smake min egen medisin, har prentet inn at de må gjøre ting skikkelig når de satser. Nå må jeg i Sandneshallen, på stadion og til Gisketjern hver eneste dag, smiler trenerpappaen.

Publisert: