Antonio Rüdiger reddet poeng i sin kamp nummer 100 for Chelsea

Da spissene bommet, var det midtstopper Antonio Rüdiger som ble den store helten for Chelsea lørdag. Han scoret begge målene i 2-2-kampen mot Leicester.

Chelseas Antonio Rüdiger ble den store spilleren med to mål borte mot Leicester lørdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Leicester – Chelsea 2–2

Den tyske midtstopperen hadde kun notert seg for fire scoringer på de 99 første kampene for Chelsea.

Kun minuttet inn i andre omgang raget Rüdiger høyest på en corner og ga gjestene ledelsen, men jubelen stilnet fort hos de tilreisende. Under ti minutter etter utlignet Harvey Barnes for hjemmelaget.

Formspilleren Barnes mottok ballen ute på venstrekanten. Han avanserte innover i banen og banket til. Ballen gikk via Chelsea-forsvaret og i en utagbar bue over Willy Caballero. Like etter havnet Caballero i trøbbel og bidro til at Leicester snudde til 2–1.

Så dukket Rüdiger opp på ny. Tyskeren headet inn 2–2 etter å ha knust Leicesters ene målscorer Benjamin Chilwell i duellen.

Dermed endte det 2–2 i et tett og jevnt toppoppgjør.

Les også

Slik spilte nordmannen en avgjørende rolle da Solskjær signerte ny spiss

Keeperveteranen i trøbbel

Frank Lampard ga fornyet tillit til 38 gamle Caballero. Argentineren holdt nullen i cupen i midtuken, men hadde ikke spilt i ligaen siden 0-0-oppgjøret mot Leicester forrige sesong.

I første omgang vartet sisteskansen opp med en strålende redning da Ayoze Perez brystet Jamie Vardy alene gjennom. Alene med Caballero forsøkte Premier Leagues toppscorer å sette ballen mellom beina på den rutinerte keeperen, men han lot seg ikke lure og stoppet forsøket.

Men i det 64. minuttet kom en avgjørende tabbe. Caballero havnet på halvdistanse da han skulle forsøke å plukke opp et innlegg på kanten av sekstenmeteren. Ricardo Pereira var først på ballen og la den rette til Youri Tielemans.

Belgieren venstreback Chilwell på motsatt side av sekstenmeteren, og upresset satte han ballen i hjørnet Chelseas keeper ikke rakk tilbake til. Da sto det 2–1 til Leicester, etter at de lå under 0–1 tidlig i den andre omgangen.

Men takket være utligningen til Rüdiger ble ikke tabben til Caballero skjebnesvanger.

Publisert:
  1. Chelsea FC
  2. Leicester City FC

Mest lest akkurat nå

  1. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

  2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  3. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

  4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

  5. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg

  6. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv