Bodø/Glimt fosser videre og banket Odd: – Norges beste sammen med Molde

– Vi er inne på noe, mener Glimt-spiller Jens Petter Hauge etter sesongens femte strake seier.

Bodø/Glimt tok årets femte strake seier da de banket Odd i Skien.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

ODD-BODØ/GLIMT 0–4, VIKING-SANDEFJORD 2–0, HAUGESUND-START 1–0, AALESUND-MJØNDALEN 1–3, STABÆK-STRØMSGODSET 2–0:

Se høydepunkter fra alle kveldens eliteseriekamper.

Bodø/Glimt-toget ruller videre, og denne gangen var det Odd som fikk juling med 0-4-tap på eget gress.

Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Marius Høibråten og Sammy Skytte sto bak målene i Skien. Bodø/Glimt har scoret 19 mål på fem kamper og står uten tap med 15 poeng på toppen av Eliteserien. Molde kan også komme opp i 15 poeng med seier borte over tredjeplasserte Kristiansund torsdag.

– Norges beste

– Jeg skal ikke si at det føles enkelt, men vi angriper mye, og når vi lykkes, ser det bra ut. Så vi er inne på noe, sa Jens Petter Hauge til Eurosport.

Odd-trener Jan Frode Nornes slo fast at Bodø/Glimt er Norges beste lag sammen med Molde.

– Når Espen blir utvist og de får satt den straffen til 1-0, er forskjellen altfor stor. Bodø/Glimt er et fordømt godt fotballag. Det er Norges beste fotballag sammen med Molde. Jeg blir overrasket hvis de ikke er i gullkampen. De er et lokomotiv, og det er vanskelig å stoppe et lokomotiv.

Les også

Viking våknet etter pause og tok sesongens første seier

Rødt kort

Et drøyt kvarter var spilt da det oppsto drama i Skien. Espen Ruud felte Kasper Junker da dansken skulle sette ballen i åpent bur. Veteranen Ruud ble belønnet med rødt kort av dommer Marius Hansen Grøtta, og Junkers landsmann Philip Zinckernagel satte det åpenbare straffesparket sikkert i mål til 1–0 for gjestene. Zinckernagel har tre mål og tre målgivende på årets fem første kamper.

Espen Ruud fikk rødt kort mot Bodø/Glimt og lagde straffe.

2-0-scoringen kom bare ti minutter senere. Et av mange glimrende angrep og et strålende innlegg av Jens Petter Hauge endte opp med at Kasper Junker scoret sesongens femte.

Jeg skal ikke si at det føles enkelt, men vi angriper mye, og når vi lykkes, ser det bra ut. Så vi er inne på noe.

3–0 kom to minutter ut i 2. omgang. Og hvilket mål! Marius Høibråten knallet ballen i mål fra langt hold i reneste Roberto Carlos-stil. 4–0 kom ved nok en danske. Samuel Skytte puttet etter 66 minutters spill. Fem på rappen og serieledelse for Bodø/Glimt, som har scoret 19 mål på de første fem kampene. Torsdag spiller Molde mot Kristiansund og vil med seier der ha like mange poeng som Glimt.

Les også

Daland scoret selvmål da Start tapte på overtid: – Det er tungt

AaFK lekker, Viking med årets første

AaFK fortsetter å lekke bakover, og det viste Mjøndalen å utnytte. Ibrahim og Vetle Dragsnes scoret to kjappe i løpet av tre minutter etter rundt 30 minutters spill i 1. omgang. Innbytter Niklas Castro reduserte på straffespark sju minutter før full tid. På overtid satte Mjøndalens Sondre Liseth punktum til 3–1.

Aalesund er sammen med Sarpsborg under nedrykksstreken etter fem spilte serierunder.

Kornelius Nordmann Hansen scoret to mål før pause for Stabæk mot Strømsgodset. Det gjorde at han fortjent kunne slå en akrobatisk salto etter 2-0-scoringen rett før pause.

Les også

Nå kan disse fire Brann-spillerne forhandle med hvem de vil

I Stavanger dro kampen seg kraftig til i 2. omgang etter en drepende kjedelig forestilling i de første 45 minuttene. I løpet av fire minutter kom det to kjappe scoringer av Kristoffer Løkberg og Veton Berisha. Dermed kunne Bjarne Berntsens mannskap bokføre årets første trepoenger.

– Denne seieren var utrolig viktig, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport etter kampen.

Iven Austbø måtte slå til med en kjemperedning etter 27 minutter da William Kurtovic fikk avslutte fra fem meter. Austbø slang ut en labb for å hindre vertene ledelse.

Berisha med sesongens andre

Det tok lang tid før det var noe å juble for i Stavanger. Like før timen var spilt løp Veton Berisha langs venstre mot mål og fikk lagt inn ballen gjennom Sandefjord-forsvaret. Kristoffer Løkberg var først på ballen og banket den ned i mål.

Noen minutter senere sendte Joe Bell et presist innlegg mot Berisha, som stusset inn to måls-ledelsen med pannebrasken.

– Det var utrolig deilig, sa matchvinner Berisha.

68 minutter inn i kampen fikk gjestene mulighet til å utligne. Sandefjords Rubén Herráiz Alcaraz prikket innlegget på foten til Erik Brenden, men en glimrende Austbø sto i veien igjen.

Gjestene klarte aldri å presse ballen inn bak den fantastiske Viking-keeperen.

Sandefjord blir stående med fire poeng på tabellen, og med første seier for sesongen har også Viking fire poeng.

Les også

AaFK står med fem strake uten seier. Felt av nye billige baklengsmål mot Mjøndalen.

Selvmål på overtid

I Haugesund fikk hjemmelaget med seg tre poeng etter et selvmål på overtid. Tolv baklengsmål i sesongens fire første kamper gjorde at Start-trener Joey Hardarson så seg nødt til å ta grep. Gultrøyene foretok et keeperbytte og stilte med tre midtstoppere på Haugesund stadion.

Det så lenge ut til å funke bra, men helt på tampen sørget Starts unggutt Jesper Daland for at alle tre poengene ble igjen på Vestlandet. Midtstopperen var uheldig og satte ballen i eget nett på en Haugesund-corner.

Dobbel Hansen for Stabæk

Kornelius Norman Hansen fikk sin scoringsdebut i Eliteserien etter en rask kontring i det 34. minutt. Stabæk-keeper Marcus Sandberg sparket ballen til Oliver Edvardsen godt inne på Strømsgodset halvdel. Han sendte ballen raskt til Hansen som kontrollert kunne skyte ballen i motsatt hjørne.

– God kontring og god avslutning, sa Hansen til TV Norge i pausen.

Scoringen kom i larvikingens femte eliteseriekamp. Han kom fra Southamptons U23-mannskap i mai.

Åtte minutter senere var Hansen igjen frampå. Mats Goberg Solheim kastet ballen inn i feltet. Ingen av Strømsgodsets spiller var i stand til å klarere ballen, dermed var det Normann Hansen som nok en gang kunne skrive seg på scoringslista.

Det var Strømsgodset som startet best på Nadderud, men etter halvspilt omgang tok Stabæk mer og mer over. I andre omgang var Godset frampå flere ganger, men Stabæk hadde få problemer med å forsvare seg.

Med dagens seier rykker Stabæk forbi Strømsgodset på tabellen. Stabæk har startet sesongen godt med to uavgjort og en seier de tre første kampene. Mot Molde søndag ble det derimot tap 4-1.

Lagene skal begge møte Kristiansund og Rosenborg de to neste kampene.

Strømsgodset, som sto med to seiere og to uavgjort før kveldens kamp, møter Kristiansund søndag.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk