Så mye tjener Casper Ruud på tennisbragden

Casper Ruud (21) skrev norsk tennishistorie søndag kveld. Mandag hoppet han opp elleve plasser på ATP-rankingen, til ny norsk bestenotering.

Casper Ruud med det evige beviset på at han vant ATP-turneringen i Buenos Aires.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

21-åringen fra Snarøya markerte seg for alvor i verdenstoppen etter seieren i Buenos Aires. Casper Ruud ble den første nordmannen til å gå til topps i en ATP-turnering, som er den høyest rangerte tennisserien for herrer.

Ikke bare fikk unggutten en høythengende tittel til medaljeskapet. Seieren vil ta karrieren hans til nye høyder.

– Det er klart at dette blir lagt merke til. En tittel er gjevt å ha på merittlisten sin. Det er mange gode spillere som ikke har vunnet en tittel. Det hører med til sjeldenheten, fortalte pappa Christan Ruud entusiastisk etter den historiske seieren.

Han var rørt etter sønnens prestasjon. For faren presset tårene på da han bevitnet bragden fra hjemmet i Bærum. Han avslører at ett av sesongens store mål allerede er oppnådd. Det skjedde langt tidligere enn forventet.

– Vi snakket om det for ikke så lenge siden. Målet i løpet av 2020 var å ta en tittel og ende året som topp 30 i verden. Da er én av to oppnådd, sier han.

Casper Ruud strakk armene i været, kastet capsen og gliste fra øre til øre etter seieren.

Stor økonomisk gevinst

En seier i en slik turnering betyr ikke bare heder og ære. Ruud vil også merke seieren godt på bankkontoen.

Seieren sikret nemlig nordmannen hele 102.535 dollar. Det tilsvarer omtrent 950.000 kroner.

– Nå vil han bli et enda mer attraktivt sponsorobjekt. Alle seiere er et stort pluss økonomisk. Han er nok sikret noen avtaler og bonuser ved denne seieren. Er man ung og vinner titler, så øker du din egen markedsverdi ganske mye, sier Christer Francke, som er tidligere tennisspiller og nåværende Eurosport-ekspert.

Casper Ruud var rask med å takke sine nærmeste etter seieren. I talen på grusen i Buenos Aires ble også sponsorene satt stor pris på.

– Jeg må si takk til laget mitt og alle trenerne mine. Uten dem hadde det vært vanskelig for meg å være her og spille slik jeg gjorde. Jeg vil også takke arrangørene og sponsorene mine, sa han.

Ifølge premieoversiktene til ATP har 21-åringen allerede tjent store penger hittil i karrieren. Per 10. februar, der seieren i Argentina ikke er medregnet, er imponerende 15,7 millioner kroner innkassert.

Vil få stor respekt

Å vinne en tittel på det øverste nivået i tennisverdenen, er få andre forunt. Francke er ikke tvil om at dette vil bli lagt merke til av Ruuds konkurrenter.

– Nå får han mer respekt. Han blir lagt mye mer merke til nå, det er helt klart. Du skal ha noe spesielt for å vinne titler. Faren klarte aldri det. Det er såpass mange gode som ikke har gjort det, forteller Francke.

Den oppfatningen deler Øivind Sørvald, som er sportssjef i Norges Tennisforbund. Han mener også at Ruud nå vil bli mer respektert.

– Alle spillere i verden vet hvor vanskelig det er å vinne en slik turnering der 30 stykker deltar. Man kan spille god tennis i en-to dager, men å gjøre det i én uke i strekk, i over 30 varmegrader, er helt enormt. Dette er virkelig utrolig sterkt, forteller Sørvald.

Sørvald spår at nordmannens karriere vil skyte ytterligere fart de neste årene.

– Han viser at han er fysisk, teknisk og mentalt helt i toppen av verden blant de beste unge spillerne. Det blir noen gode år fremover for oss som er glad i tennis, sier han lattermildt.

Christian Ruud håper sønnen kan bli blant verdens 30 beste spillere i løpet av sesongen.

Ruuds neste store mål

Før turneringen i Argentina var Ruud rangert som nummer 45 i verden. Faren var på sitt beste nummer 39, noe som fortsatt er rekord i Norge. Mandag ble rankinglistene oppdatert. Som ventet gikk han inn på 34. plass der. Dermed slår han farens norske bestenotering.

Med det er han kun fire små plasser unna sesongens andre store mål. Likevel har han også øynene rettet mot Grand Slam-turneringene senere i år.

– Grand Slam er det aller viktigste. Det er et stort mål å gjøre det bedre enn man har gjort tidligere. Ligger man blant de 32 beste blir man i tillegg seedet og slipper giganter som (Novak) Djokovic og (Rafael) Nadal i første runde, sier Ruud senior.

Ruud er blant spillerne som avanserte mest blant de 50 beste på rankingen. Bare briten Kyle Edmunds, som klatret 17 plasser, har et større avansement. Rankingen toppes fortsatt av Novak Djokovic foran Rafael Nadal.

21-åringen har tredje runde som beste prestasjon i en Grand Slam. Nordmannen, som trives best på grus, har aller størst forhåpninger i franske Roland Garros. Grusturneringen starter i slutten av mai.

– Han har nok den største muligheten til å gjøre det bra der. Men ingen matcher er lette. Det blir mye spennende fremover, forteller Christian Ruud.

Publisert: