Ruud herjer i Argentina – nærmer seg farens rankingrekord

Casper Ruud fikk lett match på veien til kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Buenos Aires. Han slo Roberto Carballés Baena overlegent.

Casper Ruud møter fredag serberen Dusan Lajovic i kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Argentina.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Casper Ruud - Roberto Carballés Baena 6–1, 6–0

21-åringen fra Oslo viste et glimrende forehand-spill mot Carballés Baena. Ruud brukte under en time på å slå spanjolen.

– Det var en veldig god kamp. Det er noe av det bedre jeg har sett ham spille. Så det lover godt, sier trener og pappa Christian Ruud til VG.

Etter to game i første sett sto det 1-1, men etter det startet Ruud storspillet. Kampens andre game var det eneste Carballés Baena vant i kampen.

Onsdagens seier var Casper Ruuds tredje strake så langt i ATP-turneringen i den argentinske hovedstaden. I fredagens kvartfinale venter Dusan Lajovic, som innehar 23.-plassen på verdensrankingen. Serberen er seedet som nummer tre i turneringen.

Ruud er nummer 45 i verden. Prestasjonene i Argentina gjør at han kommer til å klatre flere plasser på neste ukes rankingoversikt. Fortsetter han det glitrende spillet, kan han komme til å overgå farens norske rankingrekord (39.-plass) fra 1995.

Pappa Ruud mener sønnen har klar mulighet til å vinne kvartfinalen i Argentina dersom han spiller som han gjorde i onsdagens oppgjør.

– Men Lajovic har et veldig høyt toppnivå, og har også spilt bra i januar. På topp blir han vanskelig å slå, så det er litt avhengig av dagsformen til begge, sier han til avisen.

(NTB / 100% Sport)

Publisert:
  1. Tennis
  2. Casper Ruud

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi trenger ikke noe ekstra fra kommunen. Vi vil bare beholde skolen vår

  2. Inger-Tone var 33 år da hun fant ut at foreldrene hentet henne i Sør-Korea uten lov

  3. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

  4. Trafikkulykke i Sirdal

  5. Hildeborg (38) turte bare å løfte et kosteskaft. Nå klarer hun 222,5 kilo

  6. Laveste smittetall på sju uker på Nord-Jæren