Chelsea reddet av grov dommertabbe mot Cardiff

Ruben Loftus-Cheek reddet tamt Chelsea.

Chelseas Ruben Loftus-Cheek feirer den avgjørende scoringen mot Cardiff.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

CARDIFF CITY - CHELSEA 1–2

Chelsea var i trøbbel borte mot nedrykkstruede Cardiff, men to sene mål sørget for tre viktige poeng i kampen om en topp fire-plass.

Chelseas jakt på en mesterligabillett var i ferd med å få seg et skudd for baugen i bortemøtet med Cardiff søndag. Da det så ut som om alle tre poengene skulle gå tapt i Wales, sørget César Azpilicueta og Ruben Loftus-Cheek for at poengene i stedet ble med hjem til London.

Poengene kom i en kamp der flere store dommeravgjørelser gikk mot hjemmelaget. Da Azpilicueta utlignet sto han i soleklar offside. I tillegg ble Cardiff snytt for en like klar straffe.

– Det er ikke vår feil at dommerne ikke kan se den klareste offsiden jeg har sett, eller den mest klare straffen jeg noensinne har sett, sa Cardiff-manager Neil Warnock til Sky Sports etter kampen.

– Det er verdens beste liga, men den har de dårligste dommerne. De forstår ikke hva som står på spill. Slike feil bør ikke skje på dette nivået, fortsatte den frustrerte manageren, som la til at han var tom for ord.

Neil Warnock hadde en høne å plukke med dommer Craig Pawson etter kampen.

Men det var 70-åringen ikke.

– Spillerne føler at de har blitt sparket i tennene. Vi har blitt sparket så mange ganger. Jeg fortjener ikke dommere som vi hadde i dag. Det er ingen unnskyldning, det er kriminelt.

Det er uttalelser som neppe faller i god jord hos det engelske fotballforbundet.

Hazard benket

Chelsea-manager Maurizio Sarri startet kampen med Eden Hazard på benken, men må ha angret seg etter å ha sett en usedvanlig tam førsteomgang i Wales.

Etter 52 minutter slapp han innpå den belgiske magikeren, og straks ble det mer fart på gjestene. Før innhoppet var det en søvndyssende affære publikum var vitne til, der kampen manglet både tempo, underholdning og målsjanser.

Men kampen tok seg opp i annen omgang, og allerede før minuttet var spilt bredsidet Victor Camarasa bredsidet ballen bak Chelsea-keeper Kepa etter et langt innkast.

Kort tid senere ropte hjemmelaget på straffe da Sean Morrison ble revet ned av Antonio Rüdiger i feltet. TV-reprisen viser at Morrison trolig hadde en god sak, men dommer Craig Dawson vinket spillet videre.

Da ble Hazard sendt for å varme opp.

Klagesang

Umiddelbart etter at Hazard kom inn ble det mer fart i Chelsea-sakene, gjestene tok over kampen og begynte å skape sjanser. Etter hvert kastet Sarri inn Ruben Loftus-Cheek og Olivier Giroud i forsøket å redde stumpene. Det skulle vise seg å være et smart trekk.

César Azpilicueta utlignet seks minutter før slutt etter en corner. Spanjolen sto minst en meter i offside da han stanget ballen i nettet, men det fikk ikke noen av dommerne med seg.

Samtidig sang bortefansen at de ønsket sin italienske manager fjernet fra jobben. Men klagesangen ble endret til jubelrop da Willian ett lite minutt inn i overtiden sendte ballen inn i feltet.

På bakre stolpe kom Loftus-Cheek stormende og headet ballen ned i det høyre hjørnet.

Antonio Rüdiger, Cesar Azpilicueta og keeper Kepa Arrizabalaga feirer tre viktige poeng. Hjemmelagets spillere fortviler.

– Fortjente å vinne

Cardiff maktet ikke komme tilbake, og dermed gikk de tre viktige poengene til kampen om en mesterligabillett til Chelsea, og ikke til kampen mot nedrykk som Cardiff kjemper.

– Vi spilte ikke godt i første omgang og slapp inn et dumt mål. Men til slutt fortjente vi å vinne, sa Sarri til Sky Sports.

Allerede onsdag skal Chelsea i aksjon igjen. Da kommer Brighton på besøk til Stamford Bridge. Samme dag skal Cardiff ut mot Manchester City.

Dermed skiller kun ett poeng fra Chelsea på 6.-plass opp til Manchester United på fjerde.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk