Carlsen herjet med toppspiller: – Han bare ga opp

Magnus Carlsen virker nærmest utilnærmelig og tok sin fjerde seier av fire mulige da Maxime Vachier-Lagrave ble feid av brettet i fredagens onlineturnering.

Magnus Carlsen under VM i Fischersjakk sist år.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Tre greie remisoppgjør og en overbevisende seier med hvite brikker i det tredje partiet gjorde at Carlsen tok det som virket som en enkel 2,5-1,5-seier mot hans franske kamerat Maxime Vachier-Lagrave.

Les også

Carlsen knuste VM-rivalen – kjemper om stor pengesum

Les også

Fide lanserer nasjonscup

Dermed topper verdenseneren fortsatt i sin egen Magnus Carlsen Invitational.

16-åringen Alireza Firouzja tapte sin fjerde kamp på rad. Denne gangen ble det 1–3 mot Fabiano Caruana, og verdenstoeren overtok dermed 2.-plassen i turneringen sammenlagt.

TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer roste Carlsens åpningsforberedelser.

Etter friske takter i begge de to første partiene, først med hvite brikker og deretter med svarte, var det en leken Carlsen i hvitt i det tredje partiet.

Med minimum remis i det fjerde partiet ville det bli seier for Carlsen, og det var nettopp det som skjedde. Carlsen sikret seg inn til kampens tredje remis.

Les også

Carlsen tok revansj mot supertalentet. Likevel var han frustrert.

– Jeg var ikke i nærheten av å tape matchen, men litt skuffet over at jeg fikk mer ut av det, sa Carlsen til TV 2.

Til tross for skryt fra alle hold var det vanskelig å hisse opp Carlsen etterpå.

– Det ble en fin seier, men gruppespillet er langt fra over. Jeg må i hvert fall vinne én kamp til, konkluderte verdensmesteren.

Ga opp

Det var det tredje partiet som vakte mest oppmerksomhet. Da storspilte nordmannen og avgjorde allerede etter 32 trekk.

– Vachier-Lagrave bare ga opp, sa Jon Ludvig Hammer i TV 2s sending.

– Veldig kreativt, fulgte Hans Olav Lahlum opp om Carlsens spill.

Seieren i det tredje partiet lå litt i kortene, for Carlsen hadde spilte bra i begge de to første partiene også selv om det ble remis i begge.

Carlsen tok kommandoen og regjerte i begge de to første partiene, men franskmannen rodde seg i land med godt forsvarsspill.

Beviste

I det tredje partiet klarte han ikke det, og verdens beste sjakkspiller beviste igjen hvorfor han topper verdensrankingen.

– Heldigvis ble det en seier i det tredje, sa Carlsen.

Magnus Carlsen slo verdenstoer Fabiano Caruana (USA) 3–1 i forrige kamp. I de to første kampene ble det seier over Hikaru Nakamura (USA) og Alireza Firouzja (Fide).

Hver duell består av fire hurtigsjakkpartier. Ved uavgjort kåres en vinner gjennom armageddon. De fire beste etter grunnspillet går til semifinaler.

Publisert: