Leicester har strak kurs mot historisk nedtur: - Det er fullt mulig at det skjer

Leicester kan klare kunststykket å vinne Premier League, for så å rykke ned sesongen etter.

TUNGE TIDER: Kontrasten til forrige sesong er gigantisk for Claudio Ranieri og Leicester. I verste fall rykker ligamesteren ned. Foto: Carl Recine / Reuters

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Skjer det, er det ny Premier League-rekord. Kontrasten til forrige sesong kunne ikke vært større: Etter 14 serierunder av årets Premier League-sesong ligger Leicester på 16. plass med 13 poeng, og det er kun to poeng ned til nedrykksplass. Etter like mange runder forrige sesong lå Leicester i toppen med 29 poeng.

– Ja, jøss, det er fullt mulig at vi rykker ned, sier Per Arne Hansen, leder av Leicesters skandinaviske supporterklubb.

Les også

Alt du husker og alt du vil glemme fra 2016-sesongen: Nakenbilder, Riise-fiasko og banebråk

– Champions League en tung bør

Den siste uken har vært blytung for Leicester. Lørdag tapte den regjerende ligamesteren 1-2 for svake Sunderland, og onsdag ble det et pinlig 0-5-tap mot Porto i Champions League. Så skal det riktignok nevnes at lille Leicester faktisk er videre i Champions League. Men i den hjemlige serien går det særdeles trått, og lørdag kveld venter hjemmekamp mot sterke Manchester City.

LEICESTER-FAN: Det finnes ikke så mange Leicester-fans i Norge, men Per Arne Hansen er en av dem. Her sammen med klubbens danske keeper Kasper Schmeichel. Foto: Privat

Når Hansen i supporterklubben skal forklare den vanvittige nedturen, er nettopp Champions League det han trekker frem.

– Du ser det på lagene som ikke er med i Champions League, som Chelsea og Liverpool. De har en helt annen «drive» og energi, slik Leicester hadde det sist sesong da klubben ikke var ute i Europa. Champions League er et eventyr for oss, men det blir en tung bør med veldig mange kamper, sier han.

Taklet ikke publisiteten

Manager Claudio Ranieri sa dette etter Sunderland-tapet sist helg:

– Det er vanskelig. Vi mangler alt. Sist sesong gikk alt vår vei, vi innledet med litt tur. Denne sesongen går alt galt.

Jamie Vardy og Riyad Mahrez var to av de største Premier League-profilene forrige sesong, men nå er de skygger av seg selv.

– De er ikke i nærheten av sitt beste. Jeg tror det ble litt for mye for spillerne; det er en gjeng som ikke var vant til all publisiteten. Så var det mye snakk om klubbskifter og kontrakter, så de har ikke fokusert på det viktigste, sier Hansen i supporterklubben.

SMILET PÅ LUR: Det er slik vi er vant til å se Claudio Ranieri. Nå mener noen at jobben hans henger i en tynn tråd. Han beviste forrige sesong at han kan gå på vannet, sier supporterlederen. Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Leicester opplever plutselig å få krass kritikk fra fans og media, og Ranieri får til og med spørsmål om han frykter å få sparken. Hvem hadde trodd det forrige sesong, da italieneren nærmest ble sett på som en gud?

– Jeg frykter aldri å få sparken, for det er ikke opp til meg. Eieren står alltid bak oss, og han er alltid positiv, sier Ranieri ifølge avisen Leicester Mercury.

– Eieren er selvsagt ikke fornøyd. Ingen i denne klubben er fornøyd med hvordan vi har innledet sesongen. Men hvis vi har troen og står sammen, vil det snu før eller senere, sier den stort sett alltid blide italieneren.

City-nedrykket før krigen

Per Arne Hansen mener det blir feil å snakke om å sparke manageren.

– Det er ingen grunn til å gå på manageren, synes jeg. Han beviste forrige sesong at han kan gå på vannet, sier supporterlederen.

Men Leicester bør virkelig begynne å vinne. Siden Premier League ble opprettet i 1992 har det aldri skjedd at et lag har vunnet serien, for så å rykke ned.

Den dårligste nummer to-sesongen hadde Chelsea som ble nummer 10 forrige sesong etter å ha blitt ligamester i 2014/15. Ellers har Blackburn og Manchester United endt på 7. plass etter seriegull, henholdsvis i 1995/96 og 2013/14.

Det har imidlertid skjedd at en ligamester i England har rykket ned sesongen etter. Manchester City vant ligaen for første gang i 1936/37-sesongen, men gikk på en sensasjonell smell sesongen etter.

Publisert:
 1. Claudio Ranieri
 2. Leicester City FC
 3. Manchester City
 4. Premier League
 5. Jamie Vardy

Premier League

SVUTMP
1Manchester City32235467234474
2Manchester United32199464352966
3Leicester City31175955371856
4West Ham United32167953421155
5Chelsea31159750311954
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 35 nye smittetilfeller på Nord-Jæren - seks pasienter i respirator på SUS

 2. Vil bytte plan­lagt blokk med park i Lervig: – Vi må tenke brygge og bading

 3. Åpningen av Auglends­tunnelen utsettes med ett år

 4. Frp: – En helt forferdelig situasjon familien har havnet i

 5. Mange bruker el­tann­børsten feil. Her er tre pusse­triks som kan spare deg for tusen­lapper

 6. Dette huset på Røyneberg har en 350 kvadratmeter stor underjordisk garasje med heis