Stygg smell for Manchester United

Midtjylland snudde og vant hjemme i Europa League.

SURT TAP: Louis van Gaal og Manchester United tapte i Danmark.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Manchester United gikk på en ny smell da Midtjylland vendte til 2-1-seier i første kamp i europaligaens åttedelsfinale torsdag.

Pione Sisto og innbytter Paul Onuachu vendte kampen med hver sin scoring etter at Memphis Depay hadde gitt den engelske storklubben ledelsen.

MATCHVINNER: Midtjyllands Paul Onuachu feirer etter kampen.

Louis van Gaal er hardt presset som United-manager. Selv om United har alle sjanser til å sikre avansement hjemme på Old Trafford om en uke, fikk nederlenderen en ny stygg ripe i lakken torsdag.United kom hardt skaderammet til Jylland og mistet nok en stjerne da keeper David de Gea pådro seg en skade under oppvarmingen.

– Det er Murphys lov, tror jeg. Når kampen begynner med at keeperen blir nummer 14 på skadelista så er det ikke normalt. Da skjer litt av hvert i hodet på spillerne, sa van Gaal ifølge BBC.

Nå er ikke reservekeeperen hvem som helst. Sergio Romero var Argentinas keeper da laget fikk VM-sølv i 2014, og han fikk mange anledninger til å vise sin klasse.

Les også

Molde sjanseløse mot Sevillas superspisser

Romero-redninger

Allerede etter ti minutter gjorde han en kjemperedning da Kian Hansen fikk nikke hardt og lavt mot hjørnet på en corner. Romero var lynraskt nede og slo ballen ut.

I det 35. minutt hadde Midtjylland en ny kjempesjanse til å ta ledelsen. Vaclav Kadlec hadde sjansen til å servere en lagkamerat åpent mål på en kontring, men valgte å skyte og traff beina til Romero.

United gikk rett i angrep og tok ledelsen. Jesse Lingard la inn til Depay, som tross en middels førsteberøring fikk sjansen til å score fra fem meters hold.

United greide ikke å ta vare på ledelsen. Rett før pause ble en hodeløs tversoverpasning fra Michael Carrick brutt av Pione Sisto, som raidet forbi flere motspillere, rykket til seg plass for et skudd og sendte ballen i hjørnet.

– Skuddet endret retning på en av våre. Det er ubegripelig. Det er for mye, sa van Gaal og skyldte på uflaks igjen.

VIKTIG BORTEMÅL: Memphis Depay har gitt Manchester United ledelsen borte mot Midtjylland. Juan Mata feirer med nederlenderen.
Les også

Zlatan oppsøkte britisk presse: – Store ting vil skje

For dårlig

Begge lag hadde store sjanser til å ta ledelsen i annen omgang. Lingard traff stolpen med en volley i det 56. minutt, mens Romero tok fram en redning fra øverste hylle da Onuachu nikket mot krysset seks minutter senere.

Til sist var det likevel Onuachu og Midtjylland som skulle le sist. Han utnyttet svakt forsvarsspill i det 77. minutt og sendte et lavt skudd i nettet.

– I annen omgang vant vi ingen dueller, ingen andreballer. Da ender det slik. Men vi har fortsatt sjansen til å slå dem på hjemmebane, og det skal vi gjøre, sa van Gaal.

STRAFFET FIORENTINA: Nacer Chadli har scoret på straffe for Tottenham. Christian Eriksen og Ryan Mason kommer jublende til.

Mer fornøyd kan Premier League-rival Tottenham være. Serietoeren fikk med seg 1-1 hjem fra bortekampen mot Fiorentina. Nacer Chadlis straffespark ga London-laget ledelsen ved pause, og Federico Bernarderschis utligning i annen omgang kunne ikke spolere kvelden.(©NTB)

Publisert: