Idrettslegende donerer 17 millioner til USA-politiet: - Jeg er sterkt preget

Michael Jordan hylles for uttalelsene.

SNAKKER: Michael Jordan.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Han kalles NBA-historiens aller største gjennom tidene. Sånt blir man innflytelsesrik av. Men Michael Jordan (53) er også blant dem som har latt seg påvirke av urolighetene i USA.

Ifølge New York Times er det ytterst sjelden at Jordan uttaler seg personlig om politikk. Men det har han gjort nå.

— Som en stolt amerikaner, en far som mistet sin egen far i en sanseløs voldshendelse, og en farget mann, er jeg sterkt preget av drapene på afroamerikanere gjort av politimenn, og sinnet og hatet hos de feige og drap på politimenn, skriver Jordan i en pressemelding.

Donerer to millioner

Samtidig annonserer Jordan at han donerer to millioner dollar (drøyt 17 millioner norske kroner) til politi-organisasjoner.

— Gjennom de siste tre tiårene har jeg på nært hold sett hvor dedikerte politifolk er, de som beskytter meg og familien min. Jeg har stor respekt for servicen og det de ofrer. Men jeg ser også at mange fargedes opplevelser med politiet har vært annerledes enn mine, sier Jordan.

LEGENDE: Michael Jordan omtales ofte som den største i basketball. Noensinne.

— Vi er privilegerte som bor i verdens beste land - et land som har gitt meg og familien min store muligheter. Problemene vi nå lever med kom ikke over natten, og de vil ikke bli løst i morgen. Men hvis vi alle jobber sammen, kan vi skape en endring og en fredeligere verden.

Les også

AS: Ødegaard lånes ut fra Real Madrid

Les også

TV 2-ekspert latterliggjør IOCs Russland-krav

Hylles

Det er liten tvil om at situasjonen i USA er spent. Og nå hylles Jordan for gesten.

Carmelo Anthony, en annen stor basket-stjerne som for tiden er midt i OL-forberedelser, sier dette:

— Det var helt fantastisk og på tide at han sa noe. For i bunn og grunn er han vårt ansikt utad. Han er en mektig afroamerikaner. Så at han gjør dette midt oppi urolighetene, er veldig stort av ham, sier han ifølge New York Times.

I tillegg har flere eksperter på menneskerettigheter rost Jordan for uttalelsene. Han er uten tvil innflytelsesrik.

Publisert: