Norsk tap mot Danmark i VM-test: Dansk keeper sto i veien for seier

Kent Robin Tønnesens skademareritt ser ut til å være over. Han viste så smått tilløp til VM-form da de norske håndballgutta tapte 28-31 for Danmark.

Danmarks Morten Olsen mot Norge og Kent Robin Tønnesen i håndballandskampen torsdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Tønnesen mistet både EM i fjor (akilles) og VM året før (hånd). Han trengte ikke mange angrepene før han scoret på verdens beste keeper Niklas Landin i Kolding.

Det gjorde Tønnesen i sin første landskamp på over halvannet år.

– Jeg er veldig glad for å ha Kent Robin tilbake og få jobbe med ham. Han har mye å bidra med både på og utenfor banen, sier landslagssjef Christian Berge til NTB.

Norge har ting å jobbe med en snau uke før VM-start. Berge benyttet også mange spillere og toppet ikke sitt lag i noen særlig grad.

– Dere spiller gammelmannshåndball, freste danskenes trener Nikolaj Jacobsen i en timeout like før pause.

Ny test

Det var norsk 15-12-ledelse etter den første omgangen. Danmark spilte piggere etter pause og hadde mer fart i angrep.

Veteranen Bjarte Myrhol gjorde comeback på landslaget etter 15 måneders pause. Han har tynt kampgrunnlag i kroppen og var veldig variabel i avslutningene.

Landin (snaut 45 i redningsprosent) spilte en ny toppkamp vant keeperduellen mot Torbjørn Bergerud og Espen Christensen.

Lagene møtes i ny kamp lørdag. Tirsdag reiser troppene til Sverige, Danmark og Norge sammen i et charterfly til Egypt.

Der åpner de norske gutta mot Frankrike 14. januar i 6. oktober-byen før kamper mot USA og Østerrike dagene etter. De tre beste lagene går videre til hovedrunden.

Danmark er tittelforsvarer i VM, men hemmet av skade- og sykdomsforfall fra sentrale navn før mesterskapet i Nord-Afrika. Bare elleve av de 20 uttatte spillerne var med da det ble VM-gull på hjemmebane i 2019.

Men med Landin i troppen kan Danmark likevel komme til å henge med til finalehelgen i Egypt.

Norge har viktige spillere som Magnus Gullerud og Magnus Abelvik Rød uaktuelle for VM på grunn av skade.

Det er fire lokale spillere i Christian Berges VM-tropp. Kristian Bjørnsen startet, mens Alexander Blonz kom inn og satte inn flere scoringer fra kanten. Keeper Espen Christensen fikk også spilletid. Gøran Søgard Johannessen har vært skadet og ble spart i kveldens kamp. Han spiller på lørdag, som blir generalprøve før avreise til VM.

Publisert: