Fotballverden slår ring rundt Christian Eriksen etter kollaps

KØBENHAVN/OSLO (VG) (Danmark - Finland 0–0, kampen pågår) Christian Eriksen (29) har snakket med sine lagkamerater fra sykesengen, sier direktøren i det danske fotballforbundet. Kampen ble gjenopptatt kl. 20.30.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Alle våre tanker er med Christian Eriksen og hans familie, skriver Tottenham på sin offisielle Twitter-konto.

Eriksen var Tottenham-spiller mellom 2013 og 2020.

Etter 42 minutters spill i EM-kampen mellom Danmark og Finland segnet plutselig Christian Eriksen om. Den danske 29-åringen ble liggende, og lagkameratene strømmet til.

Eriksen lå livløs på gresset i Parken, og det medisinske personellet hastet inn på banen. De satte i gang med brystkompresjoner mens både med- og motspillere fortvilte, og stilte seg i ring rundt playmakeren.

Les også

Dramatiske scener i Danmark-Finland: Christian Eriksen kollapset og får hjertekompresjoner

Eriksen hadde øynene åpne da han ble båret av banen, etter å ha blitt behandlet på banen i et kvarters tid. UEFA melder på Twitter at spilleren har blitt fraktet til sykehus, og at han er i stabil tilstand. Det samme gjør det danske fotballforbundet (DBU):

– Christian Eriksen er våken, og er til ytterligere undersøkelser på Rigshospitalet, skriver fotballforbundet på Twitter.

Den dramatiske hendelsen sjokkerte fotballfans verden over, og hyllester og hilsener strømmer inn til dansken.

Gamle rivaler, medspillere, klubber, motstanderlag og diverse fotballforbund og ligaer sender alle sine beste ønsker til Eriksen.

Publisert: