Se AaFK-Brattvåg direkte: Fällman melder seg klar til den viktige Fredrikstad-kampen

David Fällman (31) fikk 30 minutter mot Brattvåg i forrige uke. I dagens kamp er han klar for mer spilletid.

Publisert: Publisert:

Onsdag ettermiddag spiller AaFK nok en treningskamp mot Brattvåg, som sendes direkte på smp.no fra kl. 13.50. I forrige uke endte det 1–1 da AaFK spilte borte mot Brattvåg, men i dag møtes lagene på en nylagt kunstgressmatte på Color Line stadion.

Også denne gangen skal lagene spille tre ganger 30 minutter. David Fällman spilte én omgang sist for å begynne å komme i kampform, men nå er han klar for mer.

– Jeg kjente sist at alt ikke sitter som det skal, men det er ikke så veldig unaturlig. Jeg kan godt spille 60 minutter denne gangen, så har vi en viktig kamp på lørdag. Hvis trenerne mener jeg er klar, så er jeg klar på lørdag, sier svensken.

PODKAST: Trioen i Sunnmørsball mener AaFK må beholde Nikolai Hopland på banen sjøl om David Fällman snart er klar. Vi diskuterer hva AaFK har gjort i de tre første kampene, kampene som kommer og vi slår et slag for gjenåpning av breddefotballen.

David Fällman starter sin første kamp for AaFK i forrige uke mot Brattvåg. Den gangen spilte han 30 minutter, men i onsdagens treningskamp håper han på dobbelt så mye spilletid.
Les også

Slik forklarer Nilsen den varierende seriestarten: – Vi ser litt stresset ut

Les også

Fällman spilte sin første kamp på et halvt år: – Halvdårlig timing

Har ikke bestemt seg

Han mener sjøl at han har fått mye ut av treningene, men nå handler det om å komme seg i kampform.

– Du melder deg kampklar mot Fredrikstad?

– Ja, jeg er mentalt klar for å spille, men det er selvfølgelig en konkurransesituasjon der. De som har spilt tidligere har gjort det bra, og vi må ha det beste laget på banen, sier han.

Lars Arne Nilsen har ikke bestemt seg for hva han velger å gjøre i lørdagens kamp.

– Vi har fire gode midtstoppere. Jonas har også levert tidligere, sjøl om det har gått litt nedover da sesongen starta. Du merker at Fällman er en sjef og en type som vi trenger, men spørsmålet er når vi skal begynne å bruke han. Skal vi bare kaste han inn og gi han en time for at han skal komme i gang, eller må han bare trene en periode til. Vi må se hvordan han tåler onsdagens kamp først.

Les også

Slik var AaFK mot Brattvåg

Les også

Bizoza fikk gjennomgå av lagkameratene i Russland: – Fikk beskjed om å ta meg sammen

Castro er skadet

Nikolai Hopland har starta alle seriekampene og er kommet tilbake fra G17-landslagssamling. Han og Quint Jansen har vært midtstopperparet de to siste kampene.

– Vi må se an hvordan Nikolai ser ut etter å ha vært på landslagssamling. Det har vært mye på han på kort tid, og det er viktig at vi ikke kjører han i senk. Nikolai kommer til å spille mye, men det betyr ikke at han skal spille alle kampene, sier AaFK-treneren.

Les også

  1. Forbundsstyret støtter AaFK Fortunas forslag om ny 2. divisjon

  2. AaFK skal på spissjakt etter Agdesteins langtidsskade

Publisert:
  1. Aalesunds FK
  2. 1. divisjon menn

Mest lest akkurat nå

  1. Når det blir farlig å gå på jobb

  2. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

  3. Mange prøver seg, men få klarer å synge julen inn like godt

  4. Mann tatt for ruskjøring med barn i bilen

  5. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

  6. Canada bekrefter første tilfelle av ny virusvariant