Stjerneduoen avgjorde igjen: Tottenham slet seg til seier

Son Heung-min og Harry Kane har vært et mareritt for Premier League-forsvarernes denne sesongen. Mandag fikset Tottenham-duoen 1-0-seier mot Burnley.

Son Heung-min og Harry Kane ble nok en gang avgjørende. Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

 • NTB
Publisert: Publisert:

Burnley - Tottenham 0–1

Scoringen som avgjorde kampen på Turf Moor var den niende i ligaen der de to var sist og nest sist på ballen. Son har scoret sju av målene, og sørkoreaneren ble matchvinner også mot Burnley.

14 minutter gjensto av ordinær tid da et hjørnespark fra innbytter Erik Lamela endte med at Kane styrte ballen videre til Son. Fra god posisjon stanget sørkoreaneren ballen kontant i nettet.

Målet var Tottenham-profilens åttende i Premier League denne sesongen. Det gjør ham til toppscorer så langt. Everton Dominic Calvert-Lewin på plassen bak har sju, mens tre spillere står med seks.

Kane og Son har de siste sesongene dannet en fantastisk angrepsduo. Sammen har de kombinert til 29 scoringer. Bare Chelsea-spillerne Frank Lampard og Didier Drogba har fått til flere i Premier League-æraen, skriver statistikktjenesten Opta.

– Vi forstår hverandre godt. Han er fantastisk. Jeg må bare løpe og får ballen servert i beina, sier Son om Kane i et intervju vist på TV 2.

Seieren sendte Tottenham opp på femteplass på tabellen. Opp til ledende Everton skiller det nå kun to poeng for mannskapet til José Mourinho.

Burnley har på sin side kun Sheffield United og Fulham bak seg. De tre bunnlagene har alle ett poeng.

Son Heung-min feiret sin scoring slik. Foto: LINDSEY PARNABY / X01348

Sliteseier

Tottenham-manager José Mourinho sendte i intervjuet før mandagens kamp en klar advarsel til dem som trodde gjestene ville få lett reise til tre poeng på Turf Moor.

Det skulle vise seg å holde stikk.

Burnley-manager Dean Dyche hadde åpenbart instruert sine elleve utvalgte til å ligge kompakt og nekte gjestene mye rom, en plan som fungerte svært godt.

De første 45 minuttene var særdeles sjansefattige. I den grad noen av lagene viste tegn til å skape noe, var hjemmelaget i like stor grad som gjestene frempå.

Ashley Barnes trodde han hadde sendt Burnley i ledelsen etter 20 minutters spill, men målet ble korrekt annullert for offside.

Les også

Norsk toppdommer står frem som homofil: – Jeg føler at tiden er moden

Redning på streken

Mer innholdsrik ble heller ikke innledningen på omgang nummer to. Tottenham slet med å bryte ned et Burnley-lag som forsvarte seg meget godt.

Etter 71 minutter kunne hjemmelaget tatt ledelsen da James Tarkowski kom til avslutning med hodet etter en corner fra Ashley Westwood. På streken avverget Harry Kane scoring med en strålende inngripen.

Deretter kunne Son fikset 1-0 i motsatt enda, men Kevin Long blokkerte sørkoreanerens avslutning med en solid forsvarsinngripen.

Da Son fikk sjansen på ny rett etter, klarte imidlertid ikke hjemmelaget å stå imot. Dermed kunne gjestene juble for tre viktige poeng.

(©NTB)

Publisert:
 1. Tottenham Hotspur FC
 2. Burnley FC
 3. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Tottenham Hotspur106312191221
2Liverpool106312217521
3Chelsea1054122101219
4Leicester City106041914518
5West Ham United105231711617
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Gladnyhet om skatt i Stavanger

 2. Det eneste minnet Gjert har om faren er da han lærte å sykle - på trehjulssykkel

 3. To lokale bedrifter har dratt inn 327 millioner i arbeid for ett datasenter

 4. Brann i gjenbruksbutikk i Stavanger

 5. Familien vil ikke bruke mer tid på drapsmannen

 6. – Risikoen er svært høy hvis dette ikke går i orden