Solskjær om protestene: – Over grensen

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær mener supporternes protest som stoppet kampen mot Liverpool gikk for langt.

BLE ALDRI KAMP: Ole Gunnar Solskjær ble her fotografert søndag. Hans Manchester United skulle ha møtt Liverpool, men protester satte en stopper for dette.
  • Herman Folvik, VG
Publisert: Publisert:

– De har rett til å protestere fredfullt og det er en menneskerett å bli hørt, men når man går over grensen og bryter seg inn på banen og i garderoben, så er det en politisak og det er ikke hyggelig, sier Solskjær på en pressekonferanse ifølge TV 2.

Solskjær og Manchester United spiller torsdag andre semifinale i Europa League borte mot Roma. United vant 6–2 på eget gress og har halvannen fot i finalen.

Men det de fleste lurte på var derimot Solskjærs tanker om søndagens protest fra Manchester United-fansen mot eierne Glazer-familien.

En rekke fans tok seg inn på Old Trafford søndag i forkant av den planlagte seriekampen mot erkerivalen Liverpool. Kampen ble utsatt og det er ikke kjent når den finner plass.

Demonstranter stoppet veiene og gjorde slik at Manchester Uniteds spillere ikke kom seg fra hotellet The Lowry og til Old Trafford.

Glazer-familien beskyldes for å investere for lite i klubben og er sjelden å se på klubbens kamper. Sist gang de kommuniserte med fansen var i et MUTV-intervju i 2005.

– Jeg har snakket med eierne og jeg har fått en personlig unnskyldning, og de har sagt unnskyld til fansen. Jeg vet det har startet kommunikasjon med flere enn meg. Det er en vanskelig posisjon for meg å være i, for jeg må fokusere på fotball. Jeg er sikker på at det vil kommuniseres bedre i fremtiden, sier Solskjær.

Siden Glazer-familien begynte å kjøpe seg opp i Manchester United i 2003 har det vært jevnlige protester fra fansen. Men aldri så kraftig som sist søndag.

Etter at Manchester United prøvde å bryte ut i en egen Super League med elleve andre europeiske topplag, har fansens misnøye bare vokst enda mer.

Også andre klubbers supportere har protestert mot sine eiere og lag, blant annet Arsenal-fansen.

Publisert:
  1. Ole Gunnar Solskjær
  2. Manchester United

Mest lest akkurat nå

  1. Flere pasienter utviklet spredning av kreft mens de deltok i norsk kreftstudie. – Vi er veldig lei oss

  2. Mange hoster. Slik finner du lettere ut hvilket luftveisvirus du er smittet av

  3. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

  4. Mikal Stømne (24) gikk ned 84 kilo på egen hånd. Fem grep ble avgjørende.

  5. Nå kutter flere skoler ned på leksene

  6. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade