Hovland med superfinish: – Det er så lekkert

Viktor Hovland (23) åpnet med en birdie, fortsatte eksepsjonelt stødig og jevnt – og avsluttet med en superspurt og en delt 5. plass under finaledagen av PGA-golfens pengestinne The Genesis Invitational i California.

SOM EN MASKIN: Viktor Hovland bekreftet enda en gang at han er en av verdens beste golfspillere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Den deler han med to andre spillere og gir Viktor Hovland snaue 2,9 millioner kroner i premiepenger.

Formsterke Hovland har disse plasseringene på sine seks siste turneringer: 1 – 3 – 31 – 2 – 6 – 5.

– Han spiller fantastisk god golf der ute, og har nesten ikke slått et dårlig slag, var den foreløpige dommen fra Europsports kommentatorer Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad nær halvveis inn i finalerunden.

– Det er helt outstanding. Det går helt av seg selv. Det er helt rått, slo duoen fast da Viktor Hovland hadde fem hull igjen.

– Gratulerer. Det er helt fantastisk, konkluderte de da han avsluttet med par på 18. hull, fire under par for dagen og syv under par totalt.

Tony Finau og Max Homa var best, fem slag bedre, med −12. Homa misset en putt fra en drøy meter på siste hull. De to måtte ut i omspill, og Homa, ranket nummer 91 i verden, vant på det andre omspillhullet.

Viktor Hovland, ranket som den 14. beste i verden, senket alle åtte puttene til par etter start-birdien (et slag under par) og lå hele veien totalt fire slag under par.

Halvveis trakk han igjen en birdie fra ermet. Noe som skapte forventninger foran hull 10, omtalt som ikonisk av ekspert og eks-spiller Marius Thorp i Eurosports golfstudio.

Les også

Hovland med ny topplassering etter god avslutning

Par fire hullet ble imidlertid et lite tilbakeslag for Viktor Hovland. Ballen la seg til rette–eller urette, sett med Hovland-øyne–innimellom en klynge busker og palmer.

– Ikke det vi hadde håpet på. Helt ute i palmeland, var Haugsrud/Bjørnstad enige om.

Hovland ristet kort på hodet etter å ha spilt seg inn til greenen og «lagt» ballen snaut to meter fra flagget for par på det relativt «korte hullet». Han satte putten til par og ble liggende der han var på delt 11. plass foran hull 11, totalt fem under par.

Les også

Hovland ble nummer to etter dramatisk sisterunde:–Veldig kjip avslutning

Han var med andre ord nødt til å knipe et par birdies til for slå seg inn til en plassering et par hakk opp på listen. Det sto også penger på spill. Turneringen på banen til Riviera Country Club ved Los Angeles kunne friste feltets alle toppspillere med en totalt premiepott på 78 millioner kroner, hvorav 14 millioner til vinneren.

UT AV SAND: Viktor Hovland kommer seg vakkert ut av greenbunkeren på hull én. Foto: AP
Les også

Metoden som endret alt for Hovland:–Har helt klart blitt bedre

–Vi trenger at noe skal skje for at han skal komme seg inn blant topp 10, kommenterte Marius Thorp etter at Viktor Hovland hadde «paret» seg gjennom hull 12 og gjorde seg klar for det neste.

Ifølge Thorp «et ikke ideelt» sådan for landsmannen på vei mot klubbhuset. Viktor Hovland gjorde påstanden til skamme.

– Sitter midt i boksen, den der. Det er så lekkert. Minus seks og 10. plass, kommenterte Henrik Bjørnstad entusiastisk da Hovland brukte tre slag på par fire hullet.

Les også

Hovland endret kosthold og trening:–Føler meg klarere

På hull 15 kunne han rykke opp fra åttende til delt sjetteplass ved å sette ballen i hullet fra seks meter hold. Han lyktes ikke med det, men holdt birdie-håpet ved like da han lik en maskin la ballen nær perfekt til rette fra utslaget på det neste: Par–og så 17 meter til hullet på hull 17, med en sensasjonell eagle (to slag under par 5) i sikte. Det gikk ikke, men birdieputten–målt til en alen (60 centimeter)–satt.

Publisert: