Bjørn Maaseide: – Fantastisk hvis nye investorer vil satse på Viking

Bjørn Maaseide, Vikings femte største aksjonær, er opptatt av en ting: Å gjøre Viking best mulig konkurransedyktig for å gjenerobre plassen i eliteserien.

Aksjonær Bjørn Maaseide applauderer Geir Solastad inn som styreleder under generalforsamlingen i 2012.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Stavanger: Gründeren og konkurransemennesket Maaseide har etter rike år som sandvolleyproff, gjort suksess i næringslivet.

Akkurat nå venter han på konsesjon for sin nye satsing på bankvirksomhet, dessuten er Hana-mannen som for noen år siden flyttet til Stavanger, opptatt av Vikings fremtid.

Les også

SR-Bank forholder seg bare til eventuell leieavtale for Viking stadion

Tenker ikke på egne aksjer

– Jeg tenker ikke på mine egne aksjer i klubben, de er forlengst skrevet til null. Dersom én person eller en gruppering av folk med kapital vil satse på Viking, står jeg ikke i veien, sier Bjørn Maaseide til Aftenbladet.

Aftenbladet er kjent med at flere andre viktige aksjonærer har den samme holdningen, nå handler alt om å redde Viking.

Les også

«Viking-supportere går en veldig spennende tid i møte»

Les også

Tre parter kan løse Vikings stadionutfordring

– Det er fantastisk hvis noen ser muligheter. Hvis de i tillegg kan gjøre penger på investeringen, er det et stort pluss, mener han og tilføyer raskt at det skal godt gjøres.

– Men den dagen Viking er tilbake på toppen, den dagen laget spiller i Europa og bortesupporterne kommer i hopetall, den dagen drysser det på regionen.

– Nå handler alt om å gjøre Viking klar for å kjempe ikke bare mot 16 lag som i eliteserien, men mot 32 lag i de to øverste divisjonene.

Vil ha med alle gode krefter

– Alle gode krefter i regionen må trø til. Viking må stille seg åpen og invitere de beste inn, sørge for at de får mørkeblått hjerte.

Les også

Nå blir det større skille mellom elite og bredde i Viking

– I området finnes viktige ressurspersoner i fotballverden som er langt ute i kulden hos Viking, sier Bjørn Maaseide uten å ville nevne navn.

Den tidligere sandvolleyproffen ønsker folk i og rundt Viking som brenner for klubben enten de er på eller utenfor banen.

– Jeg prediker tre ting som sammen med knallhardt arbeid er en betingelse for å skape suksess:

  • Besettelse.
  • Lidenskap.
  • Arbeidsglede.

– Jeg har opplevd noen som driver og drives slik, tror blant annet det er grunnen til at Jostein Flo har skapt suksess i Strømsgodset, sier Bjørn Maaseide som ikke er avvisende til å tre sterkere inn i Viking selv.

– Men tiden er ikke inne for det nå, sier han.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Strømsgodset00000000
1Tromsø00000000
1Viking00000000
1Vålerenga00000000
1Aalesund00000000
  • Champions League-kvalifisering