Fotballpøblenes angrep på flyktningene vekker harme: - Kvalmende og skammelig

Kaos før landskamp i Ungarn.

Situasjonen ved Keleti stasjon i Budapest er svært kaotisk om dagen. Før en EM-kvalifiseringskamp fredag gikk fotballpøbler til angrep på flyktninger.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I forkant av EM-kvalifiseringskampen mellom erkerivalene Ungarn og Romania fredag, utspilte det seg sjokkerende scener ved Keleti jernbanestasjon i sentrum av Budapest.

Ifølge flere internasjonale nyhetsbyråer, deriblant RT, kastet ungarske fotballpøbler fyrverkeri og røykbomber mot syriske flyktinger på togstasjonen. Flyktningene skal ha svart med å kaste flasker og sko mot pøblene.

RT var på stedet. Se de utrolige scenene på nyhetsbyråets YouTube-kanal.

De skal ha ropt "frihet, frihet, vi vil ha fred!" og "fasciscter!" mot de ungarske bråkmakerne.

RT melder at én person skal ha blitt skadet før politiet rakk å gripe inn.

Les også

- Bildet av den lille gutten på stranda er hjerteskjærende

— Flyktningene er livredde

På sosiale medier vekker angrepet mot flyktningene harme.

RT var på stedet da opptøyene brøt ut. Her kan man se objekter bli kastet mellom partene.

— Utrolige scener i Budapest, der flyktninger blir angrepet av ungarske fotballpøbler. Dette er bare sykt! skriver den rumenske fotballjournalisten Emanuel Rosu på sin Twitter-konto.Den ungarske journalisten Szabolcs Panyu skriver at flyktningene i området er livredde.

— Flytkninger i en park i nærheten av Keleti-stasjonen er livredde, noen gikk rundt og sa at fotballpøblene vil drepe dem, skriver han på sin Twitter-konto.

Også i den spanske sportsavisen Marca er angrepene tema.

— Kvalmende og skammelig, skriver redaktør Emilio Contreras på sin Twitter-konto.

Les også

Storklubben arrangerer treningsleir for flyktningbarn: - Fantastisk gest

Kalte EUs flyktningpolitikk for galskap

Hendelsen kommer i kjølvannet av statsminister Viktor Orbáns uttalelser torsdag, da han var i Brüssel for å diskutere flyktningkrisen i EU. Der kritiserte han EUs flyktningpolitikk og ytret at de mange muslimske flyktningene er en trussel for Europas kristne identitet.

— Europas respons på flyktningkrisen er galskap, uttalte han ifølge The Guardian, og påpekte at Ungarn ikke kommer til å myke opp sin flyktningpolitikk.

LES OGSÅ: Frustrerte flyktninger til Aftenposten: - Vi hater Ungarn. Vi vil bare vekk.

Fredag begynte rundt 1000 flyktninger å gå fra Budapest i retning Østerrike, fordi de ikke fikk lov til å gå om bord etter at de ungarske myndighetene innstilte alle tog vestover. Politiet i Østerrike forventer at det vil komme 10.000 flyktninger og migranter fra Ungarn i løpet av lørdagen.

EM-kvalifiseringskampen endte 0-0.

Publisert: