Solskjær er usikker på om han hører hjemme på Premier League-nivå

Ole Gunnar Solskjær kunne knapt fått en bedre start på managerlivet i Manchester United. Han ber andre vurdere om han holder mål også på lang sikt.

Ole Gunnar Solskjær har funnet seg til rette i managerstolen på Old Trafford.
  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Kristiansunderen har blåst nytt liv i United. På slutten av José Mourinho-epoken var en stor del av fanskaren slått ut av apati, men under Solskjær har klubben våknet til liv. Gleden blomstrer igjen på Old Trafford.

Solskjærs tre første kamper har gitt like mange seirer og pene 12-3 i målscore. Den knallsterke starten har allerede startet debatten om Solskjær også kan lede Manchester United permanent etter sesongen.

Om han er god nok til det, lar han være opp til andre å bedømme.

– Jeg vet ikke om jeg hører hjemme på dette nivået, men jeg føler meg hjemme i denne klubben. Jeg er komfortabel i dette miljøet. Det er opp til dere å vurdere om jeg holder nivået, men jeg nyter definitivt å være hjemme igjen, sa Solskjær under et pressemøte før onsdagens bortekamp mot Newcastle.

LES OGSÅ: Ferguson besøkte Solskjær på treningsfeltet: – Jeg holder ham orientert

Spår tøff kamp

Nordmøringen har fått mye ros får å få skikk på Uniteds offensive spill. Mourinho ble kritisert for ikke å få det beste ut av spillerne. Nå virker angrepsfloken å være løst.

Samtidig er flere avventende til Solskjær. Å slå lag som Cardiff, Huddersfield og Bournemouth er ikke målestokken i Manchester United. Allerede onsdag blir det et knepp opp. Solskjær innrømmer at han som spiller aldri trivdes på St. James' Park.

– Jeg vil at Manchester United skal spille som dette så lenge jeg er her. Selvsagt vil vi få tøffere prøver. Newcastle er noe helt annet fordi vi møter dem på bortebane. Jeg likte meg aldri der oppe, selv om vi i en kamp vant 6-3. Det vil bli en tøff kamp, og vi blir nødt til å holde nullen. Det har vi ikke gjort så langt, så det er ting å jobbe med, men dette er måten vi vil angripe på, sier han.

LES KOMMENTAREN: «I Molde har folk mast i tre år om at Ole Gunnar Solskjær må få sparken. I Manchester jubler de for at han er sjef i verdens største fotballklubb.»

Planen ligger fast

Baklengsmål er et problem Manchester United har trøblet fælt med denne sesongen. Storklubben har kun holdt nullen to ganger i løpet av 20 Premier League-kamper.

Solskjær føler uansett at «de røde djevlene» er på rett vei. Han mener en plan om alltid å angripe vil lønne seg i lengden.

– Du får ikke alltid resultatene og poengene du kanskje fortjener. Uansett handler det om å ha gode prestasjoner og spille på riktig måte. Så lenge du gjør det, vil du dominere flesteparten av kampene og få nok poeng.

Solskjærs første skikkelig test kommer når United skal til London for å møte Tottenham på Wembley i ligaen 13. januar.

(NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk