Thingnes Bø går mot tidenes sesong - vil bli VM-konge

Johannes Thingnes Bø (25) er i ferd med å gjøre tidenes skiskyttersesong i verdenscupen. Stryningen ser ikke bort fra at han kan bli VM-konge også.

Slik er vi blitt vant til å se Johannes Thingnes Bø denne vinteren.
  • stian.johnsen@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Sist uke tangerte han legenden Ole Einar Bjørndalens tolv verdenscupseirer på én og samme vinter. Thingnes Bø har hele tiden sagt at det viktigste er å vinne verdenscupen sammenlagt, men han innser at det kan være mulig å holde på den vanvittige rekken av topplasseringer helt gjennom VM i Östersund fra 7. til 17. mars.

Skjønt, noen gullgaranti vil han ikke komme med.

– Det skal litt til (å holde formen gjennom hele sesongen) ut fra det man har sett før. Men heldigvis er jeg slik at jeg kan gå mange renn og føle at dét gir det beste utbyttet. Og så må jeg bare prøve å få trent litt innimellom, sa Thingnes Bø til NTB i forbindelse med verdenscuprennene i Antholz.

– Jeg får håpe at formen min holder seg ved like, og at jeg kan ta ytterligere et steg slik at jeg er på topp i VM. Det er jo målet for samtlige, så da må jeg prøve på det også. Og med riktige valg underveis kan det være mulig, fortsetter han.

Johannes Thingnes Bø har sesongens 13. verdenscupseier i sikte.

Jakter nummer 13

Det er riktig nok vanskelig å se for seg at stryningen kan heve seg enda et nivå fra det han har gjort tidligere i sesongen. Thingnes Bø har tidvis lekt med konkurrentene, og av 16 individuelle renn har han vunnet knallsterke 75 prosent, i tillegg til at det er blitt to 2.-plasser.

Fredag kan seier nummer 13 for sesongen komme på sprinten i amerikanske Soldier Hollow. Der skal det også gås jaktstart før Thingnes Bø retter blikket mot VM.

Storebroren Tarjei Bø er blant titalls konkurrenter som har måttet gi tapt mot verdenscuplederen i samtlige konkurranser denne sesongen. Også han tror Johannes Thingnes Bø kan holde på storformen sesongen ut.

– Ja, det tror jeg. Han har egentlig gjort det i flere år. Og han har ikke hatt noen spesiell nedtur, kanskje bortsett fra etter OL i fjor. Han er ganske stabil, og det er ikke noe faremoment at han skal slukne mot slutten. Og om han skulle tape seg litt, vil han fortsatt være den sterkeste, sier Bø til NTB.

Tror Fourcade kommer

Det skal sies at åpningen på OL viste at det ikke er noen automatikk i at favorittene vinner. Thingnes Bø og franskmannen Martin Fourcade hadde vært i en egen liga gjennom hele sesongen, men da lekene i Sør-Korea startet med sprint, skjøt begge seg ut av medaljekampen på første skyting.

– Ja, vi åpnet jo med tre bomskudd hver på sprinten der. Så vi åpnet opp for at noen andre kunne vinne. Men vi slo tilbake og tok gull senere i mesterskapet begge to. Det var en spesiell kamp den sesongen, mimrer Thingnes Bø.

Fourcade står over konkurransene i Nord-Amerika, så Thingnes Bø slipper å bekymre seg for ham der. Men han ser ikke bort fra at franskmannen blir en hvass utfordrer i Östersund.

– Ja, helt klart. Nå har han ikke vært på pallen på en stund, men han har ikke vært dårligere enn nummer fem heller. Så om han får det lille løftet som gjør at han hever seg 15 sekunder på en sprint, for eksempel, så er han på pallen i sprint og i en god posisjon foran jaktstarten.

(©NTB)

Publisert: