Ny versjon av Sola Arena presentert: – Et helt unikt prosjekt

Velodromen er i mål med finansieringen, og vinneren av anbudskonkurransen er avgjort. Den planlagte åpningen av anlegget vil være i årsskiftet 2019/2020.

Den nye Sola Arena skal ligge mellom Solasplitten og Åsenhallen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Dette er en lettelse. Det er den største begivenheten som har skjedd innen norsk sykkelsport på 70 år, sier nåværende sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til Aftenbladet.

På torsdagens pressekonferanse ble det klart at det blir et nytt design på velodromen.

Det kom også frem at finansieringen på 215 millioner er i mål. Den nye arenaen blir å ligge mellom Solasplitten og Åsenhallen. Vinneren av anbudskonkurransen er Consto, som også holder på å bygge det nye rådhuset i Sola.

– Dette er et helt unikt prosjekt, det er ingen andre kommuner som har klart det vi har gjort på Nord-Jæren. Eierkommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg har mye å være stolt av, sier Per A. Thorbjørnsen i Venstre.

Les også

Les også: - Flaut for Norge at banesyklister sykler NM i utlandet

Nytt design

Den nye hallen kommer nå til å være over tre plan.

I den nederste etasjen finner vi turn- og flerbrukshallen. Her kan det spilles håndballkamper uten at de som trener turn skal bli forstyrret.

Sykkelvelodromen er i etasje to og tre. Den er helt avskilt fra flerbrukshallen. Banen får en lengde på 250 meter, dette er internasjonal standard. Inne i velodromen er det 2500 seteplasser, mens nede i flerbrukshallene er det kun uttrekkbare tribuner.

– Vi har ikke vært i nærheten av dette tidligere. Dette har dramatiske konsekvenser for sykkelsporten lokalt, men også nasjonalt, sier Stein Ørn, som er Alexander Kristoffs trener og stefar.

Han var en av rundt 100 oppmøtte.

Opprinnelig var planen av det første spadestikket skulle finne sted desember 2017. Den nye planen nå er at byggingen av velodromen starter i månedsskiftet mai og juni. Velodromen skal være ferdigstilt rundt årsskiftet 2019/2020.

Ole Ueland var nok en av de gladeste på dagens pressekonferanse.

Idrettspresidenten stolt over prosjektet

På pressekonferansen var det mange kjente fjes, blant annet sykkelpresidenten Harald Tiedemann Hansen, ordfører for Stavanger Christine Sagen Helgø og fra OL i Pyeongchang kom også idrettspresident Tom Tvedt med en hilsen.

– Jeg vil ønske dere til lykke med sykkelvelodromen. Det er et fantastisk arbeid dere har lagt ned. Når velodromen bygges, skapes det enda flere olympiske helter, sa Tvedt i et telefonopptak som ble vist på storskjerm.

Les også

Sola får velodrom til 215 millioner

Sola Arena blir en av fire interkommunale samarbeid på Nord-Jæren. Arenaen blir også Norges hovedarena for innendørssykling.

– Jeg har fulgt prosjektet bak på sykkelen, sier ordfører i Stavanger Christine Sagen Helgø.

Hun rettet på vegne av de fire eierkommunene en spesiell takk til ordførerne fra Sola kommune som er vertskommune for prosjektet. Hun sier at kommunen virkelig har tatt ansvar og overrakte blomster til Ole Ueland.

– Sjeldent har engasjementet fra en kommune vært større, tilføyet Sagen Helgø.

Velodromen blir å få en lengde på 250 meter. I etasjen under finner vi to separate rom som har en flerbrukshall og en turnhall.
Publisert: