Kristoffersen trakk frem episode under lagmiddag: – Da ble det stille rundt bordet

«Du kommer aldri til å få Red Bull-hjelm så lenge jeg er i skiforbundet», hevder Henrik Kristoffersen at han ble fortalt. Tidligere sponsorsjef kjenner seg ikke igjen i påstanden.

Henrik Kristoffersen vitnet i Oslo tingrett onsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

OSLO TINGRETT: Onsdag inntok Henrik Kristoffersen vitneboksen.

Der la han ut om all motstanden han mener han har opplevd fra Norges Skiforbund de siste årene.

I løpet av seansen refererte han til en episode som skal ha skjedd i Méribel i Frankrike i mars 2015.

Ifølge Kristoffersen skal John-Olav Evans, som da var markedsansvarlig alpint, i «beruset tilstand» ha sagt at «du kommer aldri til å få Red Bull-hjelm så lenge jeg er i skiforbundet».

Meldingen skal ifølge Kristoffersen ha kommet under en lagmiddag med flere tilhørere.

– Det ble veldig stille rundt bordet, sa Kristoffersen i retten.

Les også

Kristoffersen nådeløs mot skiforbundet: – De har skummet fløten

– Ubegrunnet påstand

Evans er blitt forelagt Kristoffersens vitnemål. Den tidligere sponsorsjefen kjenner seg ikke igjen i Kristoffersens beskrivelse av kvelden i 2015.

– Dette er en helt ubegrunnet påstand tatt ut av sammenheng. Konteksten med at jeg var svært beruset, kjenner jeg meg ikke igjen i, sier Evans.

På det omtalte tidspunktet jobbet Evans med marked i alpindelen av Norges Skiforbund. Senere ble han også en del av styret i forbundet, før han våren 2017 sluttet.

Kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund opplyser at de ikke har noen kommentar til påstanden fra Kristoffersen.

John-Olav Evans var sponsoransvarlig alpint i Norges Skiforbund.

– Skremmetaktikk

Kristoffersen kom med kraftige salver i retning Norges Skiforbund under sin partsforklaring i Oslo tingrett. På spørsmål om hva forbundet hadde hjulpet ham med da han var yngre, svarte han «ingenting».

– Hva de mener at de har gjort for meg i oppveksten, det skjønner jeg ikke. Jeg har levd det. De har skummet fløten som var på toppen. Det er min mor og far som har gjort alt, sa Kristoffersen.

Etter nesten én time i vitneboksen i rettssal 250 fikk han spørsmål fra tingrettsdommer Kari Lunde om det var noe han satt inne med.

Etter å ha sett i de håndskrevne notatene sine så den nyfriserte 24-åringen opp og forklarte åpenhjertig hvordan det har vært å stå i denne prosessen de siste årene.

– Det er litt vanskelig. Det må jeg innrømme. Det er en skremmetaktikk oppi dette. Det er David mot Goliat, var Kristoffersens siste ord i vitneboksen.

Aftenposten har bedt om en kommentar fra Norges Skiforbund om Kristoffersens påstand om at han er blitt dårlig behandlet, og spesielt at han mener at forbundet har brukt en «skremmetaktikk».

– Det har vi ingen kommentar til, svarer Graff.

Kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff. Her fra 2016.

Skiforbundet svarte

Før Kristoffersen inntok rettssalens sentrum fikk Norges Skiforbund komme til orde i sitt innledningsforedrag. I innledningen prøvde advokatene Per Andreas Bjørgan og Anne-Lise Rolland å bevise at pengebruken til skiforbundets administrasjon også kommer bredden til gode.

Kristoffersens millionlønn ble også trukket frem i et forsøk på å vise at landslagsstjernen tjener godt på de sponsoravtalene han allerede har.

Kristoffersens selvangivelse fra Østerrike ble lagt frem, og der ble det bevist at han tjener rundt 10 millioner kroner årlig. En tredjedel av dette stammer fra premiepenger. Resten er markedsinntekter.

Kristoffersen understreket imidlertid en rekke ganger at saken ikke handler om penger, men om mulighetene til å bli en best mulig alpinist.

Torsdag blir vitneboksen hyppig besøkt, blant annet av Lars Kristoffersen, Henriks far og manager.

Publisert: