Overrasket Kristoffersen knust av Hirscher i 1. omgang: – Vet ikke hva jeg skal si

Østerrikeren Marcel Hirscher leder slalåmrennet i VM i Åre. Henrik Kristoffersen ligger på sjetteplass.

Henrik Kristoffersen ligger på sjetteplass etter den første omgangen i VM i Åre.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

ÅRE/KRISTIANSAND: Henrik Kristoffersen hadde startnummer to på søndagens slalåmrenn i VM i Åre.

Nordmannen, som tok gull på fredagens storslalåm, klarte ikke å sikre en topplassering etter den første omgangen i dagens slalåmrenn.

– Vet ikke hva jeg skal si

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, for å være ærlig. Jeg synes egentlig jeg kjører okei, og gir gass hele veien. Da jeg kom i mål, kjentes det ut som jeg hadde litt dårlig tempo, men at jeg er så langt bak er jeg litt overrasket over ja, sier Kristoffersen etter den første omgangen.

– Hva tenker du før andre omgang?

– Det er jo 48 hundredeler opp til (Marco) Schwartz, og det er jo mulig. Å ta igjen så mye har jeg klart før. Men da må jeg kjøre sykt bra. Hvis det er noen som har noe fornuftlig å si, så hører jeg gjerne på det, svarer en målløs Kristoffersen.

– Noe av det råeste vi har sett

Kristoffersen viste fin kjøring og havnet på førsteplass foran franskmannen Clement Noel, med tiden 1:02.30.

Men så skulle erkerival Marcel Hirscher knuse tiden til nordmannen.

Østerrikeren viste seg fra sin aller sterkeste side og kjørte inn på tiden 1:00.60, hele 1.7 sekunder før Kristoffersen.

– Det er noe av det råeste vi har sett. Fytti katta det var vilt, sa NRK-ekspert Kjetil André Aamodt om kjøringen til Hirscher.

Men det var ikke bare Hirscher som passerte Kristoffersens tid. Nordmannen falt nedover resultattlisten da den ene storkanonen etter den andre kjørte over målstreken.

Etter den første omgangen ligger Kristoffersen på sjetteplass, et halvt sekund opp til østerrikeren Marco Schwarz på tredjeplass.

— Det ble en realitetssjekk

Kristoffersen jakter sin første slalåmseier på over ett år. Sist 24-åringen vant var i Kitzbühel i januar i fjor.

De øvrige norske ligger alle an til å kjøre andre omgang i Åre. Sebastian Foss Solevåg ligger på 15. plass, Leif Kristian Nestvold-Haugen ligger på 17. plass, mens Jonathan Nordbotten er nede på 24. plass etter den første omgangen.

– Det var røft. Det ble en slags realitetssjekk på hvor langt bak man faktisk kan være. Vi trente med ham i går, og da tok han det skikkelig rolig. Men Hirscher var helt overlegen i dag, sier Solevåg til Aftenposten.

Er du overrasket over avstanden opp til han?

– Det er en lang løype med ustabile forhold. Men det var ganske ekstremt, innrømmer 27-åringen fra Ålesund.

– Det var stor forskjell på Noel som nummer en kontra Hirscher. Det er vanskelig å si hvorfor Henrik er så langt bak ham. Nå er det bare å gå all inn, det er jevnt så man kan ikke spare på noe, sier Solevåg om Kristoffersen og egne sjanser i den andre omgangen.

Den andre omgangen i Åre starter klokken 14.30.

Publisert: