Malene Aambakk tilbake til klubb i krise

Har skrevet ny ettårskontrakt med Storhamar, som risikerer tvangsnedrykk.

DÅRLIG ØKONOMI: Malene Aambakk i aksjon for Volda. Nå er hun tilbake i Storhamar, som er i dyp økonomisk krise og som risikerer å tvangssendes ned i 1. divisjon. Der Volda også spiller.
  • Helge Skuseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Malene Aambakk har skrevet under ny ettårskontrakt med eliteserieklubben Storhamar. Men det er ikke sikkert at Volda-jenta får spille i eliteserien, for håndballforbundet vurderer å degradere klubben på grunn av elendig økonomisk styring.

Les også

Viking fikk lisens – starter med fire minuspoeng

For Storhamars elitesatsing i kvinnehåndball gir blodrøde milliontall. Det blir opp til Norges Håndballforbund å avgjøre klubbens skjebne. Storhamar kommer uansett til å starte sesongen med minuspoeng (trolig fire) på grunn av den dårlige økonomiske situasjonen.

Stygge tall

Etter flere utsettelser fikk Storhamar Håndball Elite mandag gjennomført sitt årsmøte. Der ble det lagt fram millionunderskudd for driftsåret 2014 og en enda større negativ egenkapital, skriver Hamar Dagblad.

Les også

Larvik må starte med tre minuspoeng

2014-underskuddet er på 1,3 millioner kroner. Klubben står også med en negativ egenkapital på 3 millioner.

Vet ikke så mye

— Vi aktive vet ikke så mye om dette, vi prøver å konsentrere oss om det sportslige. Vår nye trener Arne Senstad sier han har tro på meg, og nå når vi har mistet Betina Riegelhuth og Maja Jacobsen til Danmark håper jeg på mye spilletid. Mulighetene er i hvert fall store nå, føler jeg. Men ambisjonene til klubben er nok kun ståplass, siden vi tross alt har mistet to av våre aller beste spillere, sier Malene Aambakk til smp.no

- Hva synes du om situasjonen klubben har kommet i?

— Det er «kjempekjipt», klart det. Men som sagt må vi aktive prøve å konsentrere oss om det vi kan gjøre noe med, og det er det sportslige. Vi skal trene godt og få fram et bra lag på banen, det er målet, lover Aambakk.

Trygge Volda

I vinter kom hun tilbake på lån fra Storhamar til Volda, og hjalp moderklubben til opprykk fra 2. divisjon.

— Jeg hadde veldig godt av å få spille i «trygge» Volda i en periode. Jeg fikk tilbake gleden av å spille håndball, og jeg trengte sårt spilletid på et bra nivå. Men nå føler jeg meg klar for å prøve meg på toppnivå igjen, forteller Malene, som akkurat nå er på ferie i Sverige.

Men sjansen er altså til stede for at hun allerede kommende sesong risikerer å møte Volda i seriekamp. For forbundet kan utmerket godt bestemme at Storhamar skal tvangsflyttes ned i 1. divisjon, siden det økonomiske rotet i klubben har vedvart over flere år.

Publisert:
  1. Håndball
  2. Storhamar Håndball

Mest lest akkurat nå

  1. SUS ber om hjelp fra pen­sjonister og andre med helse­utdanning

  2. Innfører gult nivå på skolene i Stavanger

  3. Arrangerer digitalt julebord, hjelper likevel lokal restaurant

  4. Risa tapte anbud og mente vinneren skulle avvises

  5. Kommer snart i gang med bygging av 2,1 kilometer fire­felts­vei i Sola

  6. Viking tar historisk grep – nå får også kvinnene lønn: – Veldig sterkt signal