Her er ekspertenes dom før kveldens gigantoppgjør

– Jeg tror Norge tørster mer etter seier enn Russland.

Nora Mørk blir en sentral spiller, som så mange ganger før.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

MAGDEBURG: I en uhøytidelig undersøkelse har Aftenposten spurt åtte håndballeksperter hvordan de tror det går foran kvartfinalen mellom Norge og Russland. Den går onsdag kl. 20.30.

De er overraskende samstemte både når det gjelder hvem som vinner, og hva sifrene blir.

Byen der topplagene spiller er Magdeburg. De fleste mener at det er for tidlig i VM, at planen var at de skulle møtes i finalen i Hamburg søndag.

Men Norge trøblet det til ved å bli toer i sin gruppe etter tapet for Sverige.

Russland var nasjonen som slo ut Norge med ett mål i semifinalen i OL, og deretter tok gullet mot Frankrike.

Russerne ble invitert til Sotra rett før VM. Da endte kampen uavgjort 27–27.

Les også

Svenskenes nye stjerne gjorde noe lurt som 12-åring

Her er ekspertenes tips:

Geir Oustorp, Larvik-trener og NRK-ekspert

– 28-24 til Norge. Russland har et individuelt godt mannskap, og så virker det som om de er i bedre humør enn før. De har enkeltspillere som kan avgjøre kamper. Norge har mye av det samme, men med bedre målvakter. De har større tempo i laget. Russerne var tidligere mer fysiske. Slik er det ikke på samme måte lenger. Russernes trener Jevgenij Trefilov vet hva han holder på med, men det gjør også Thorir Hergeirsson. Det er to trenere som har hver sin stil.

Randi Gustad, tidligere landslagsspiller, TV 2-ekspert.

– 30-27 til Norge. Det er to angrepssterke lag som møtes. Selv om Russland har mistet noen spillere fra OL-smellen, er de utrolig sterke én mot én. Norge har en angrepsmotor uten like, bedre målvakter og større bredde. Russland er litt mer avhengige av enkeltspillere enn i OL. Trefilov er litt roligere på benken enn tidligere. De har gode enkeltspillere og en meget sterk linjespiller i Makeda. Men alt dette er jo også det man sier om Norge.

Julie Strømsvåg og Randi Gustad har klare tanker om kveldens kvartfinale mellom Norge og Russland.
Les også

Veronica Kristiansens draktnummer sier noe om familiens store tragedie

Gunnar Pettersen, tidligere landslagstrener, Viasat-ekspert:

– 29-26 til Norge. Thorir Hergeirsson disponerer bedre keepere i Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø. Det er det som avgjør kampen. Russland er ikke noe dårlig lag, så det blir jevnt og spennende.

Jeanette Nilsen, tidligere landslagsmålvakt, jobber i Håndballforbundet:

– 31-28 til Norge. Jeg har troen, hvis laget bare får forsvaret til å sitte. Jeg syntes det var bra i åttedelsfinalen. Norge er dessuten bedre på tempo og kontringer. Russerne er dårligere til å løpe hjem.

Julie Strømsvåg, programleder i TV 2:

– 26-25 til Norge. Det blir en jevn kamp og hipp som happ hvem som vinner. Jeg tror Norge tørster litt mer etter seier etter det som skjedde i OL. Thorir Hergeirsson spillere har fått et slag på hånden, mens Russland er ubeseiret hittil. Jeg mener dessuten at de norske spillerne har mer inne.

Stine Jørgensen, VM-vert i dansk TV 2:

– 29-24 til Norge. Norge har det beste laget, fordi de har mer tempo og fart. Dessuten taler bredden for en norsk seier. Russland kommer til å gi kamp veldig lenge. Norge drar fra mot slutten.

Trine Nielsen, tidligere landslagsspiller, ekspert i dansk TV 2:

– 28-23 til Norge. Forskjellen blir tempoet. Dessuten har Russland en trener i Jevgenij Trefilov, som har en tendens til å bli sur på sine spillere. Og det er ikke bra for laget.

Gro Hammerseng-Edin, tidligere landslagsspiller, TV 2-ekspert:

– 28-24 til Norge. Norge vinner fordi de har et litt mer erfarent og bredere mannskap. Russerne er veldig gode, men de norske er mer revansjesugne. Følelsene mine sier at Norge vinner.

Publisert: