Aabrekk etter 4-0 i debuten: - Godt fornøyd

— Vi får betalt for at vi er godt trent, sier Aalesund-treneren.

Ifølge Harald Aabrekk var det mye å glise over under Aalesunds 4-0-seier over Florø.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Med mange lokale unggutter på banen, vant AaFK 4-0 over Florø fra 2. divisjon i sesongens første treningskamp. Det var trener Harald Aabrekk godt fornøyd med.

— Jeg synes det var mye som er bra i dag. Defensivt står begge keeperne (Sten Grytebust før pause og Andreas Lie i andre omgang) meget godt, samtidig så er vi til tider bra og direkte offensivt. Vi får betalt for at vi er godt trent og vi valser over motstanderen de siste tjue minuttene, og så scorer vi fine mål, oppsummerer Aabrekk.

Spesielt før pause fikk vi se det Aabrekk har innprentet i ”nye AaFK”. Aggressivt press, gjenvinning og hurtig spill i lengderetningen, gjerne ved hjelp av en lang pasning i bakrom på hurtige spisser når det er behov for det.

— Vi har ønsket å utvikle kontringsspillet vårt. I dag skulle vi ta kontringene hver gang for å få dette spillet skikkelig i gang, men etter hvert vil vi også variere mer og holde ballen i laget i perioder.

Barrantes sentral

Michael Barrantes var toneangivende i Harald Aabrekks første kamp som Aalesund-trener.

Michael Barrantes var meget sentral i første omgang, og strødde om seg med gode gjennombruddspasninger. Aabrekk tror costaricaneren går mot en god sesong.— Han må spille sentralt og ha ballen mye. Det så vi i dag. Han må strø pasninger og være involvert. Samtidig synes jeg han tok ansvar og jobbet veldig godt bakover også. Han har smilt i hele år, og er godt trent, skryter AaFK-treneren.

Mange bytter

Barrantes og seks andre spillere ble byttet i pausen. Det preget andre omgang.

— Det blir alltid litt tamt når vi bytter så mange spillere. Dessuten tapte vi kreativitet når Barrantes gikk ut. Og Florø er et godt lag, så når vi mister tempoet kriger de vel så godt som oss.

Mot slutten løsnet det imidlertid skikkelig, og AaFK satte inn tre raske mål.

Les også

Aabrekk debuterte med seier

Tempo er nøkkelen

— Vi fikk opp tempoet igjen mot slutten. Da kom forskjellen på lagene fram og da kom også målene. Vi skal stå kampene godt og har derfor jobbet mye med det fysiske, sier en fornøyd Aabrekk.

Henrik Bjørdan imponerte i treningskampen mot Florø.

Ved siden av Barrantes gjorde 17 år gamle Henrik Bjørdal en meget god kamp, som ble kronet med to scoringer.— Bjørdal er ikke 18 ennå, men likevel veldig god. Her har han selv og mange andre i AaFK gjort en god jobb over flere år, skryter Aabrekk.

Bjørdal selv er mer beskjeden.

— Jeg er fornøyd med scoringene, men det er også en del smårusk og litt mange balltap i spillet mitt, sier Bjørdal, som har målsettingen klar for sesongen.

— Målet mitt er å spille hver kamp og levere flere assists og scoringer enn i fjor, sier Bjørdal.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk