Nesten som et ekteskap. Her er årsaken til at kveldens VM-finale er ekstra spesiell.

VM-finalen mellom Norge og Frankrike kommer ikke til å by på mange taktiske overraskelser. Søndag møtes lagene for 52. gang siden årtusenskiftet.

Norge og Frankrike støter på hverandre igjen og igjen. Her er Stine Bredal Oftedal i duell med franske Anne Sen i en kamp tidligere i år.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

I juni reiser VM-finalistene Norge og Frankrike sammen på treningsleir til Martinique i Karibia. De to landslagene har samarbeidet svært tett siden Marit Breivik tok initiativet i sin periode som landslagssjef.

Hun valgte også å legge sine avskjedskamper mot nettopp Frankrike i 2009.

– Jeg håper vi kan være venner også etter finalen søndag, sier nåværende landslagssjef Thorir Hergeirsson om det tette båndet.

Les historien om Norges nøkkelspiller:

Les også

Nora Mørk motbeviser påstanden hun fikk høre som 14-åring

Thriller

Det er nesten som et ekteskap. Frankrike og Norge har spilt hele 51 landskamper mot hverandre siden 2000. To ganger er VM-finalen avgjort dem imellom. Begge ganger har Norge vunnet.

Thrilleren i Lillehammer i 1999 med ekstraomganger er kanskje den mest dramatiske av Norges 17 finaler.

– Det er ikke mange overraskelser. Vi kjenner hverandre så godt, sier Hergeirsson.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson hilser på sin franske kollega Olivier Krumbholz før EM-semifinalen i fjor.

Imponert

Frankrikes trener Olivier Krumbholz har flere ganger uttrykt sin beundring over det norske kvinnelandslaget i håndball.

– Jeg skulle gjerne hatt mentaliteten til de norske spillerne i mitt lag. Den er Norges viktigste våpen. De er villig til å ofre mye. Vi har mye å lære av Norge, sa Krumbholz til NTB under en turnering i Aarhus i 2009 og la til:

– Dette er Norge. Slik er det hver gang. De kan mangle fem-seks superstjerner. Så dukker det bare opp nye. Denne nummer 21 (Anja Edin), hvilken spiller, hadde jeg aldri hørt om før jeg så henne her tirsdag.

(©NTB)

Publisert: