Viking mener klubben er reddet

Viking fikk ja fra aksjonærene til å hente inn mellom 10 til 30 millioner kroner i ny kapital.

Styreleder i Viking Fotball AS, Stig H. Christiansen, til venstre, var godt fornøyd etter torsdagens ekstraordinære generalforsamling på Viking stadion.
 • Egil Ø Nærland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den ekstraordinære generalforsamlingen i Viking Fotball AS ble gjennomført med et positivt resultat torsdag formiddag. Klubben har fått ja fra aksjonærene til å hente inn mellom 10 til 30 millioner kroner.

Under møtet kom det også frem at SR-Bank har lagt en betydelig bedre økonomisk pakke på bordet.

Banken går blant annet inn med 15 millioner kroner i sponsormidler og får dermed rett til stadionnavnet på Viking stadion.

– Dette var en viktig og gledelig beslutning. Vi er ekstremt mye nærmere en løsning, sier styreleder Stig H. Christiansen i Viking Fotball AS og legger til at de håper å komme nærmest mulig 30 millioner i emisjonen mot eksisterende og deretter nye investorer.

Les også

Bjarne Berntsen: - Ja, jeg er aktuell som Viking-trener

SR-Bank stiller krav

10 av de 15 millionene skal brukes til å anlegge kunstgress på hovedbanen og treningsbanen. De fem siste millionene i sponsorpakken fra banken skal blant annet gå til å nedbetale gjeld.

SR-Bank har også forpliktet seg til å være med å bidra med sin andel til emisjonen og stiller som et av få krav at andre aksjonærer er med på det samme.

I tillegg er det en forutsetning fra banken at Stavanger kommune inngår en årlig leieavtale til vanlig markedspris til bruk av banene i Jåttåvågen.

– Avgjørende bidrag

På spørsmål fra Aftenbladet sier Viking Fotball AS sin styreleder, Stig H. Christiansen, rett ut at han mener Viking er reddet økonomisk.

– Med forutsetning om at emisjonen lykkes, og at kommunen er med og bidrar, så er den det, sier Christiansen .

– Hva dersom dere ikke får til en leieavtale med kommunen?

– Vi har tro på at vi skal få til en slik avtale. Men med kunstgress på banene har vi regnet på at vi uansett kan øke inntektene med rundt tre millioner kroner i året, svarer daglig leder Eirik W. Henningsen.

Stig H. Christiansen understreker sterkt at SR-Bank sitt bidrag er avgjørende for klubbens videre eksistens.

Blir ikke eier av 49 prosent

Løsningen som ble presentert torsdag formiddag innebærer også at Viking Fotball AS eier stadion i Jåttåvågen i sin helhet. SR Bank har sagt fra seg det opprinnelige utkastet til avtale som medførte at de ville eie 49 prosent av stadionet.

Bare litt over 50 prosent av aksjonærene møtte på den ekstraordinære generalforsamlingen. Der var det enstemmighet på løsningen.

– Klarer dere å få inn over 10 millioner uten de aksjonærene som ikke møtte?

– Det velger vi å tro. Jeg regner med at de som ikke var her sitter hjemme og ser på juletreet og regner på hvor mye de vil bidra med, svarer Christiansen.

Tegningsperioden er satt fram til 30. desember.

Trakk forslag om nytt styre

Under den ektraordinære generalforsamlingen sto også forslag til ny styresammensetning på agendaen. Forslaget var å danne ett styre med fire representanter fra aksjonærene (og styrelederen) og tre medlemmer fra FK. Dette forslaget ble trukket.

– FK vil støtte en ny modell hvor det blir et klarere skille mellom bredden og eliten i klubben. AS vil ha ansvaret for G16-elitelaget og oppover. FK de yngre lagene under, forklarer styrelederen og daglig leder Eirik W. Henningsen.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Viking stadion
 3. Kunstgress
 4. Stavanger kommune
 5. Viking FK

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 2. Stakk av etter trafikkuhell

 3. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

 4. Bilen tok fyr på hyttetur

 5. Hadia Tajik-erstatter klar for Stortinget – tre kandidater til maktrolle i Rogaland

 6. Hugger opp supplybåter på løpende bånd under E39