Bare to lag slipper inn mer enn Molde: - Vi jobber med det defensive

Ole Gunnar Solskjær innrømmer at MFK er nødt til å stramme inn bakover.

Ole Gunnar Solskjær og Molde driller det defensive spillet før møtet med Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Etter at elleve serierunder er spilt, ligger Molde på en tredjeplass i eliteserien – sju poeng bak Rosenborg. Offensivt har laget tidvis sprudlet, og ingen lag har scoret flere enn MFKs 22 scoringer.

Les også

«Tippeligaen» forsvinner etter denne sesongen

Men; defensivt har Molde vært desto dårligere. Stabæk og Start, som begge ligger under nedrykksstreken, er de eneste lagene som har sluppet inn flere mål enn Molde. 17 baklengs på 11 kamper lukter det ikke seriegull av, og manager Ole Gunnar Solskjær innrømmer at det må strammes inn bakover om laget skal ha håp om å henge på Rosenborg.

– Det er ingen tvil om at vi har sluppet inn for mange mål. Det jobber vi med, om ikke daglig, så i alle fall flere ganger i uka på å bli bedre på. Det er ikke noe vi ikke ser og ikke jobber med. I oppkjøringa til sesongen var det en trend at vi slapp inn mange like mål. Nå slipper vi inn veldig mange forskjellige mål. Det er ikke slik at det er én spesiell ting vi kan sette fingeren på, men det er flere småting, forteller Solskjær til Rbnett etter fredagens trening.

Les også

Her er Moldes nye trenertalent

– Bekymrer det deg at laget slipper inn så mange mål?

– En trener vil alltid ha færrest mulig mål bakover. Det er fundamentet til å få gode resultater. Så får det positive og offensive spillet være krydder. Vi har hatt veldig fokus på at vi ikke skal slippe inn baklengsmål. Borte mot Odd slipper vi inn to mål på kontringer, og det er skuffende. Det er sånne ting vi sikkert tar lærdom av, men det er dyrebar lærdom, mener MFK-manageren.

– Har dere ekstra fokus på det defensive arbeidet nå for å slippe inn færre mål?

– Ja, vi jobber jo med det både individuelt og kollektivt. Det er ikke slik at det er mange strukturfeil vi kan sette fingeren på. At Filip Kiss dunker ballen i krysset helt på slutten i Haugesund, er ikke noe vi kan gjøre så mye med. Det samme at Mathias Rasmussen gjør det for Start. Det er kanskje akkurat den aggressiviteten individuelt, at man må opp i press og få blokkert skuddet, som vi jobber med, sier Solskjær.

Fire poeng tapt

Molde spiller to kamper før eliteserielagene tar en måneds EM-pause i juni. Lørdag gjester Brann Aker stadion, og neste helg reiser Molde til Lerkendal for å møte Rosenborg. Avstanden mellom Molde og Rosenborg kan være alt fra ett til 13 poeng etter disse kampene. Dermed er det ei viktig uke MFK nå tar fatt på.

Les også

Brann er to kamper fra 47 år gammel Rosenborg-rekord

– Vi henger med. Det er to veldig viktige kamper nå som avgjør om vi kommer til å henge med helt i toppen eller om vi blir i sjiktet bak Rosenborg. Jeg regner med at de to neste kampene avgjør hvilken karakter vi gir vårsesongen. Det kan bli meget godt pluss, og det kan bli godt minus. Nå er vi midt i det, og tenker på Brann, sier Solskjær.

– Hva gjør at Rosenborg ligger sju poeng foran dere?

– De har jo vunnet jevne kamper. Vi har tapt to poeng både mot Haugesund og Start. Det er fire poeng vi mister helt på slutten av kampene som kan bli viktig når vi teller opp i november. Forskjellen er at Rosenborg ikke har tapt poeng. Hva RBK gjør kan ikke vi gjøre noe med, utenom i to kamper. Vi må bare konsentrere oss om oss selv, sier Solskjær.

Må være tålmodige

Lørdag kommer nyopprykkede Brann på besøk. Lars Arne Nilsens gutter har gjort det godt så langt, og ligger bare ett poeng bak Molde. Mens MFK har slitt med å holde nullen, er Brann blant de gjerrigste lagene i serien. Bergenserne har bare sluppet inn åtte mål i årets eliteserie – dog har alle kommet på bortebane.

– De er veldig tette bakover, og veldig godt organisert. De kommer til å gjøre det vanskelig for oss. I tillegg har de enkeltspillere som kan gjøre ting på egen hånd. Vi er klar over at det kan bli en kamp hvor vi må være veldig tålmodige. Vi må være flinke til å flytte ballen fort. I de kampene vi har vært gode har vi gjort akkurat det. Når vi har vært dårlige har det gått seint, sier Solskjær.

Han mener kampbildet fort kan likne på det som var i hjemmekampen mot Aalesund, hvor MFK møtte et kompakt og lavtliggende bortelag.

– Vi får håpe det, for da fortjente vi seieren. Mange syns kampen mot Strømsgodset var fantastisk bra. Vi var gode i perioder og kjørte noen fantastiske kontringer, men 90 minutter sett under ett var vi langt dårligere enn vi har vært i mange andre kamper vi har spilt uten å ha vunnet, sier kristiansunderen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk