Nå er Ivar Sånna god nok for drømmeløpene

— Neste år skal vi «bættre» gi dem konkurranse

Publisert: Publisert:

Følelsesladd: Seieren i Karsten Buers æresløp ble en gedigen opptur for Kolbjørn Selmer etter at faren gikk bort før sommeren. Foto: Anders Morken

  • Petter Rasmus
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Da ingen av de trønderske håpene maktet å gå til topps i Kriteriet og Derby, stod Ivar Sånna for det trønderske høydepunktet på Bjerke. I Karsten Buers æresløp lekte hingsten med konkurrentene. Allerede lenge før mål svingte Jomar Blekkan armen i været for å feire seieren.

— Vi kunne kjørt mye raskere. Ivar Sånna er enorm slik han er nå. Dette var stort, etter alt hesten har vært gjennom og all baksnakkingen, sier Blekkan.

Les også

Slik kunne Blekkan kjøpe de dyreste hestene

(for abonnenter)

Rørte eiere

Fra publikumsplass slapp familien Selmer følelsene løs da prakthesten deres viste konkurrentene bakskoene.

— Endelig satt den! Dette betyr mye for oss. Jeg mistet faren min rett før sommeren, og det var mye følelser som ble utløst i en slik setting, sier eier Kolbjørn Selmer.

Ivar Sånna ble kjøpt i håpet om at Trøndelag skulle få en hest i den absolutte verdenstoppen. Målet var deltagelse i klassikere som Oslo Grand Prix og Elitloppet for hesten som tapte det svenske derbyet på målstreken.

I stedet ble det en rekke skuffelser, før man endelig fant problemet med en polypp i halsen. Nå skulle Blekkan ønske han kunne skrudd tiden noen måneder tilbake.

Les også

Stjernehingsten hentes hjem umiddelbart

— Nå er Ivar Sånna god nok for de største løpene. Han ligner veldig på en Elitloppshest., sier han.

— Jeg deler Jomars syn. Dette var fantastisk, men vi sikter mot den virkelige toppen neste år. Da skal han bli farlig – vi skal bættre gi dem konkurranse, sier Kolbjørn Selmer.

Med full tank: Ivar Sånna vinner lekende lett 100.000 kroner i Karsten Buers æresløp. - Vi kunne kjørt mye fortere, sier kusk Jomar Blekkan.

Endrer planene

Etter planen skulle Ivar Sånna bli med Blekkan hjem til stallen på Jakobsli etter oppholdet på stall Hamre. Men nå er hesten så god at planene endres.

— Han er så bra at jeg ikke tør å flytte han. Derfor blir han stående hos stall Hamre. Det er mange spennende oppgaver igjen denne høsten, så Ivar Sånna skal få gå noen løp til før det blir løpspause og vintertrening hjemme i Trondheim, sier Blekkan.

Les også

Avsløring i dag: Hestene fikk farlig fattigmanns-EPO

Trøndersk i Derby

EL Diablo B.R. sviktet som favoritt i Kriteriet i fjor – nå tok monsterhesten revansje. Hesten, som er oppdrettet av Bjørn Rishaug på Ler, overtok teten tidlig og kontrollerte løpet. På oppløpet ble han noe utfordret, men styrte sikkert en million kroner inn på konto. Ultimate Photo, som eies av et andelslag fra Trondheim, ble nummer tre.

Nummer tre ble også den nye storhesten til Noralf P. Brækken, Evil Enok M.E. i Norsk Travkriterium. Toer i det samme løpet ble Moni Viking fra Levanger, som var kun en nesetipp bak vinneren.

Publisert:

Les også

  1. Nå har han en ny milliontraver på gang

Mest lest akkurat nå

  1. 17 flygninger til Norge med koronasmitte

  2. Har mest sannsynleg blitt smitta her i regionen

  3. – Du skal ikke ha kniv fra Ikea, sier far

  4. Tesla målt til 221 km/t: Eieren får førerkortet beslaglagt inntil mai neste år

  5. Kjørte i 145 km/t i 80-sonen

  6. Målløs Karen-Marie Ellefsen mottok Kongens fortjenstmedalje