Nordmannen måtte se lagkompisenes sensasjon på TV

En skadet Lars Christian Krogh Gerson gikk glipp av et av sesongens høydepunkt. Nå hyller 27-åringen lagkameratene etter sjokkresultatet mot Frankrike i VM-kvalifiseringen.

Mathias Janish, Kevin Maiget og Aldin Skenderovic jubler etter 0–0 borte mot Frankrike i VM-kvalifiseringen. Norske Lars Christian Krohg Gerson har 57 A-landskamper for Luxembourg, men måtte stå over møtet med Frankrike på grunn av skade.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Laget ofret seg fantastisk bra, og kriget for hver ball, sier Krogh Gerson.

27-åringen, som har mor fra Kongsvinger og far fra Luxembourg, står bokført med 57 A-landskamper og fire scoringer for Luxembourg.

Han sliter med en skade i hoften og har ikke vært med i de to siste landskampene for sitt andre hjemland.

Søndag så han at laget tok et sensasjonelt poeng borte mot Frankrike i VM-kvalifiseringen. Luxembourg ligger 126 plasser bak på «Les Bleus» på FIFA-rankingen.

– Dette er det største resultatet på veldig lenge for Luxemburg i en kvalik. I hvert fall den største på 2000-tallet, sier Krogh Gerson.

Luxemburg har aldri kvalifisert seg til et mesterskap, men kom nære i 1964 da laget slo Nederland 3–2 sammenlaget over to kamper. I siste hinder ble det et 5–6-tap sammenlagt mot Danmark.

Krogh Gerson husker at han var med på å slå Sveits 2–1 hjemme i VM-kvalifiseringen i 2008.

– Det var en av mine første A-landskamper. Vi har også spilt uavgjort mot Italia i en treningskamp, men dette er noe helt annet. Dette er stort for lille Luxemburg, sier Krogh Gerson.

Les også

Den svenske festdagen fortsatte etter kjempeskrell: - Folk ble sjokkerte

Krogh Gerson har vært en viktig spiller for Luxembourg siden debute i 2008. Her jubler han over en scoring mot Slovakia i VM-kvalifiseringen i 2015.

– Et sjokkresultat

Vertene dominerte kampen på Stade de Toulouse totalt, og hadde blant annet 73 prosent ballinnehav, 50 innlegg, og åtte avslutninger på mål, deriblant en heading i tverrliggeren fra Manchester United-stjernen Paul Pogba.

11 minutter før slutt kunne lilleputten med i underkant av 600.000 innbyggere ha stikket av med alle tre poengene da Gerson Rodrigues fikk en stor sjanse. Avslutningen til innbytteren gikk i stolpen.

– Vi hadde faktisk to sjanser til å score mot slutten. Rett før skuddet i stolpen ble vi avblåst for en feilaktig offside, og med litt flaks hadde vi scoret, sier Krogh Gerson.

27-åringen har lest en del reaksjoner på sosiale medier og nettaviser etter 0–0-kampen.

– De fleste skriver at dette er stort, og at det er et sjokkresultat. Jeg regner med at kampen er på forsiden i de fleste avisene i Luxemburg også, sier Krogh Gerson.

Midtbanespilleren, som nå er i svenske GIF Sundsvall, var med da Frankrike vant 3–1 i det motsatte oppgjøret i mars.

– Da ble jeg veldig imponert over Ousmane Dembélé. Han kommer til å bli utrolig bra, med den farten og ballhandlingen han har, sier Krogh Gerson om 20-åringen som ble hentet av FC Barcelona i august.

Les også

Trekkes frem som en av VM-favorittene – søndag snublet Frankrike mot verdens 136. beste lag

Her takker Luxenbourgs spillere supporterne etter sjokkresultatet mot giganten Frankrike.

Mister de siste kampene

Dembélé var – i likhet med Krogh Gerson – ikke med søndag.

– Frankrike hadde nok av stjerner med, sier han.

– Hvordan oppfattet du kampen?

– Det ble som forventet. Vi forsvarte oss godt, og Frankrike hadde mye ball, men jeg synes ikke de kom til så mange klare muligheter, sier Krogh Gerson.

Frankrike vant 4–0 over Nederland i sin forrige VM-kvalifiseringskamp.

– De tok kanskje litt lett på denne kampen, sier Krogh Gerson, som er lagkamerat med flere halvprofesjonelle spillere på landslaget.

– Det er fem-seks stykker som faktisk jobber, og spiller i den hjemlige ligaen. En jobber i bank, en i et regnskapbyrå, og en er postmann ved siden av fotballen. En del jobber på dagen, og trener på kvelden, sier Krogh Gerson.

Den største profilen er Vincent Thill, som spiller på Metz i den franske toppserien.

– Han har blitt hauset opp veldig, og fått mye oppmerksomhet. Mange mener han kommer til å bli den største profilen, sier Krogh Gerson, som også nevner Aurélien Joachim (Lierse), Christopher Martins Pereira (Lyon) og Maxime Chanot (New York City) som sentrale spillere.

Luxemburg har nå tatt fire poeng på sine to siste VM-kvalifiseringskamper. I oktober skal gruppespillet avsluttes med bortekamp mot Sverige (7. oktober) og hjemmekamp mot Bulgaria (10. oktober).

– Jeg kommer nok til å miste de kampene også. Jeg hadde sett mest fram til å møte Sverige i år, selv om Frankrike også hadde vært moro. Det hadde vært mitt første møte mot et landslag fra Skandinavia, og jeg har spilt med noen av de svenske spillerne. Det hadde vært spesielt og gøy, sier Krogh Gerson.

Les også

VM-håpet lever for Sverige: Slo tilbake med storseier

Frankrikes spisstjerne Antoine Griezmann fortviler etter å ha brent en sjanse mot Luxembourg.

Oppdaget på Kongsvinger

Krogh Gerson var bare 16 år gammel da han ble oppdaget av Luxembourg. Våren 2008 fikk han sin debut på A-landslaget til storhertugdømmet, før han hadde debutert på A-landslaget til Kongsvinger.

Han har spilt tre av kampene til laget i denne VM-kvalifiseringen, deriblant det motsatte oppgjøret mot Frankrike, som endte med et 1–3-tap.

Han kom også inn som innbytter i 0–5-tapet mot Nederland.

Krogh Gerson er på utgående kontrakt i GIF Sundsvall.

– Jeg har hatt et dårlig år på grunn av skader, og det er utrolig kjipt. Jeg håper å kunne ta et steg til et bedre lag enn Sundsvall. Kontrakten min går ut nå, så får jeg se hva det blir. Jeg er åpen for det meste, sier Krogh Gerson.

Publisert: