Hylles av eksperten: - En lykke at hun valgte å returnere til landslaget

Marit Malm Frafjord har truffet på alle skudd i EM.

Marit Malm Frafjord har scoret 14 mål på fem EM-kamper. Hun har null skuddbom og er til å stole på både framover og bakover på banen i Norges jakt på et nytt EM-gull.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Hun hadde 11 mål på 11 forsøk før Ungarn-kampen. Mot ungarerne sto Marit Malm Frafjord (31) igjen fram som Norges tryggeste angriper og som en forsvarskjempe å stole på.

Hun scoret tre nye mål - null bom - da Norge sikret seg semifinalebillett og puljeseier ved å slå Ungarn 24–23.

– Om jeg har hatt full uttelling på fem kamper etter hverandre før? Nei, det har jeg ikke tenkt på. Jeg tror ikke det, smiler Marit Malm Frafjord som imponerer TV 2-ekspert og tidligere landslagsstrek, Randi Gustad.

Les også

Håndballjentene sender julehilsen til en helt spesiell trener

VIDEO: Her gjør Norges målvakt det utrolige: - Rett i mål!

– En sann lykke

– Jeg er veldig imponert over Marit Malm Frafjord i dette mesterskapet, men overhodet ikke overrasket. Hun har lenge vært i god form og har etter mitt syn aldri skutt bedre. Full uttelling, viktige straffer og fremfor alt: En strålende forsvarsminister i verdensklasse, sier Randi Gustad.

Randi Gustad er full av lovord om Marit Malm Frafjord.

TV 2-eksperten følger EM fra tv-sofaen, men var til stede i OL i august da Marit Malm Frafjord var tilbake på landslaget etter en landslagspause nesten fire år med bakgrunn i manglende motivasjon og skader.

Les også

Her gjør Norges målvakt det utrolige: - Rett i mål!

I Rio-OL ble det som kjent bronse på de norske håndballjentene.

– At hun valgte å returnere til landslaget før OL var en sann lykke, fastslår Gustad.

Hun utdyper:

– Sammen med Silje Waade og Veronika Kristiansen har hun mye av æren for at Norge kun har sluppet inn 20,4 mål i snitt på fem EM-kamper. Total sett er hun EMs beste strekspiller så langt.

Les også

Nå vises Byåsen-samarbeidet på landslaget også: - Hun er smart i toppen

– Fenomenal

Med Heidi Løke ute av troppen på grunn av graviditet, har Norges måte å spille etablert angrep på blitt noe annerledes med Malm Frafjord på streken.

– Marit lager ikke like mange straffer som Løke og tar ikke de umulige innspillene på små marginer. Men hun er desto viktige i vår viktigste fase, nemlig forsvarsspillet. Dessuten er hun også en fenomenal, rutinert type også utenfor banen, sier Gustad om strekveteranen som har to OL-gull, ett VM-gull og tre EM-gull.

Les også

Hegh Arntzen fulgte pappas ordre og tok sjefsrollen. Da kom storspillet.

Skrek etter pasninger

Med landslagspause på fire år, opplever Marit stor glede ved å være skikkelig tilbake i mesterskap. At hun roses for forsvarsegenskapene sine er hun godt vant med, men mot Ungarn skrek på lagvenninnene etter flere baller å jobbe med i angrep.

– Jeg vil jo ha ballen litt, jeg også. Dere er flere som har godt blikk, men det er litt min oppgave å si fra når jeg er ledig. De kan ikke ha øyne i nakken, konstaterer Marit Malm Frafjord som er i rute med tanke å bli europamester for fjerde gang.

Publisert: