BSK + NIF = Sant

Det blir en ledig plass i eliteserien i håndball for kvinner. Neste sesong spiller Bækkelaget og Nordstrand under samme fane.

Nå slås Nordstrand og Bækkelaget sammen. Her Aida Selmanovic (t.v.) og Guro Mamre Sandersen fra en kamp i fjor.
  • Arne Hole
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Uten at så mange av medlemmene har fått det med seg, har Nordstrand håndballkvinner frasagt seg lisensen i eliteserien neste sesong. Klubben har skrevet en intensjonsavtale med Bækkelaget, og de to klubbene skal benytte Bækkelagets lisens.— Ja, jeg kan bekrefte at vi har skrevet en intensjonsavtale. Vi kunne ha slått kron og mynt om hvem som skulle beholde lisensen med hensyn til partnerskapsavtalen. Og dette er en avtale som kan trekkes tilbake, sier styreleder Tom Kjærnsmo i Nordstrand.- Betyr det at Nordstrand kan få tilbake plassen i eliteserien hvis dere angrer?- Det skal jeg ikke svare på. Det ligger over min regelkunnskap, sier Kjærnsmo.Fristen for å søke eliteserielisens gikk ut 1. mai. BSK og NIF har søkt sammen.

Skeptiske spillere.

Leder av hovedstyret i Bækkelaget, Eldar Børsum, har ingen kommentar til sammenslåingen. Det har derimot Nordstrand-veteran Randi Gustad, som la opp etter sluttspillet - men som har fått tilbud om å fortsette.- Hadde klubbene hatt en plan om nytt navn, ny hall og ny satsing, ville jeg vært kjempepositiv. Det er derimot to klubber med økonomiske problemer som slår seg sammen. Bækkelaget er lisensklubben, mens Nordstrand er partnerklubben. Jeg frykter at Nordstrand er en klubb som snart kan gå opp i røyk. Jeg lurer på om Nordstrand-styret helt har skjønt hva det har gjort. For meg virker dette kortsiktig og krisepreget, sier Gustad.Kjærnsmo innrømmer også at sammenslåingen har fått en blandet mottagelse blant spillerne, men sier at ting må modnes for dem også.- Jeg håper vi skal ende opp med noe positivt og nytt, sier styrelederen, som legger til at det ennå ikke er bestemt hva klubben skal hete.

Uenighet om trener.

Mens Frode Scheie slutter som trener i Bækkelaget, er Marinko Kurtovic blitt løst fra kontrakten i Nordstrand. Det heter seg at BSK-jentene ikke vil ha Kurtovic som trener, mens andre hevder at det ikke er så mange som er blitt spurt.Blant de etablerte spillerne i Nordstrand har Kurtovic en høy stjerne, og flere av dem har klausuler i sine kontrakter som binder dem til NIF bare hvis Kurtovic er trener. En av disse er landslagsjenta Anne Kjersti Suvdal, som nå er på vei til Gjerpen. Også den rutinerte vingen Linn Rosenlund er ønsket av Gjerpen.Det kan også bli dyrt for Nordstrand å si opp avtalen med Kurtovic ett år før den går ut.På et møte i ettermiddag skal spillerne i de to klubbene bli informert om sammenslåingen.

Publisert:
  1. Håndball

Mest lest akkurat nå

  1. – Imponerende at de klarte å ha aktiviteter som passet både treåringer og tenåringer

  2. Ryfylke har fått sin første vingård

  3. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

  4. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv

  5. Fylkesordføreren: – Staten har en stor pengesekk

  6. 65 nye smittede på Nord-Jæren