NFL-stjernens flaggprotest fikk USA til å koke. Nå vil ingen klubber ha han.

Talent eller ei, Colin Kaepernicks boikott av den amerikanske nasjonalsangen har gjort det nesten umulig for ham å få en ny jobb i NFL.

Colin Kaepernick sliter med å finne ny klubb.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

29-åringen spilte 12 kamper for San Francisco 49ers i fjor, før han avsluttet kontrakten med laget i mars i år. Under andre omstendigheter ville han vært en ettertraktet spiller, men nå er det ingen som tør å hente quarterbacken.

– Han er god nok til å starte kamper i denne ligaen, sa Seattle Seahawks-trener Pete Carroll nylig, til tross for at han selv ikke ville hente den omstridte spilleren.

Det vil trolig ikke de 30 andre lagene i den amerikanske fotballigaen heller, til glede for mange NFL-tilhengere. Selv om flere også har uttrykt støtte til Kaepernick, er mange motstandere av tanken på å hente en spiller som ikke vil stå oppreist når «The Star-Spangled Banner» spilles.

Les også

Her kaster NBA-stjernene seg inn i den opphetede debatten i USA

Les også

Idrettsstjernen har mottatt drapstrusler etter denne protesten

Les også

Hans protester satte sinnene i kok i USA. Nå har draktsalget skutt til himmels

Les også

Får USA til å koke etter at han nektet å reise seg under nasjonalsangen

Sinte fans

New York Giants-eier John Mara forteller at han har fått en klar beskjed fra storlagets supportere om at Kaepernick ikke er velkommen der.

– Det var ikke bare ett eller to brev. Det var mange. Det er et følsomt, følsomt tema for så mange mennesker. Mye mer følsomt enn noe annet jeg har vært borti, sa Mara til MMQB.

Samfunnsengasjerte Colin Kaepernick (t.h) har skapt store reaksjoner i USA etter at han nektet å reise seg under nasjonalsangen.

Det var kanskje det samme Seahawks oppdaget etter å ha hentet Kaepernick inn til samtaler for noen uker siden. Laget vurderte å bruke ham som reserve for Russell Wilson, men endte plutselig opp med å signere Austin Davis i stedet.

Det virker kanskje som et merkelig grep når man har muligheten til å skaffe seg et stort quarterbacktalent som for bare fire år siden førte laget sitt til Superbowl. Men dersom Kaepernick er for «giftig» for Seahawks, er han antagelig det for alle andre også.

Med andre ord er hans standpunkt mot rasediskriminering i USA i ferd med å koste ham karrièren.

Mot diskriminering

Det hele startet under en oppkjøringskamp til forrige sesong, og gjennom hele 2016 valgte den daværende 49ers-profilen å gå ned på ett kne under nasjonalsangen. Bakgrunnen var særlig politiets behandling av minoriteter.

– Jeg kan ikke reise meg for å vise stolthet over flagget til et land som undertrykker folk på grunn av hudfarge, sa Kaepernick og fastslo:

– Om de tar fotballen fra meg, vet jeg at standpunktet mitt har vært riktig. (@NTB)

Publisert: